Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Потребителско име: Парола:

Автор Тема: Човек е създаден да живее 150 години.  (Прочетена 2945 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Людмил

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 637
  • Профил
  • Микроферма
Човек е създаден да живее 150 години.
« -: януари 18, 2015, 05:10:28 am »

Знаете ли, че човешкото тяло е кредитирано от природата с живот от 140-160 години?
Има един биологичен закон, който гласи: на всяко тяло се дава живот около 10 пъти възрастта на полово съзряване. За пример:
 • котката съзрява полово на 1.2-1.5 години и живее 12-15 години
 • кобилата може да зачене на 2.5 и живее около 25 години
 • врабчето създава семейство още нa първата година и живее около 10 години
 • костенурката започва да снася чак след 5-7 години съзряване и живее 70-100 години.
И така нататък. Човешкото тяло съзрява полово около 13-15-тата година и му е дадено да живее ПОНЕ 130 години. А какво излиза - че
 
човек едва изкарва половината си потенциал и напуска света на 60-70 години грохнал, състарен и болен. Ние сме единствените същества на тази планета, които НЕ могат да доживеят биологичният си потенциал!
Да, детето се ражда с огромен запас от ресурси, осигуряващи 150 години живот.  Благодарение на този голям потенциал децата могат известно време да се хранят със всякакви боклуци и въпреки това да се чувстват прекрасно – тялото успява да компенсира, черпейки от запасите си. Но мили мои, грешите, ако смятате, че цял живот ще я карате така -- след 30-40 години неправилно хранене ресурсите се изчерпват и тялото бързо тръгва надолу към разпадане -- старост, немощ, болести и накрая смърт... И така в зенита на живота си, на 60-70 години, човек ще се окаже напълно изхабен защото неразумно е профукал запасите си!

Защо бе хора??? Нали уж сме разумни същества, а живеем по-зле от животните? Вижте дечицата - тези здрави жизнени български деца.  Защо трябва да им причинявате това???

Знаете ли, че анализът на кръвта на бебетата показва, че в кръвообръщението им присъстват над 100 пъти повече ензими, в сравнение с кръвта на възрастния човек!

Какво са ензимите? - това са невидимите работници, които вършат всичко в тялото ви - от изхранване на клетките, лекуването им, смилане на храната до отвеждане на отпадъците от тях. Без тях клетките ни са обречени на замърсяване, гладуване и смърт. (ето повече за тях)

Откъде си ги набавяме? От храната. НО всяка храна, готвена на температура НАД 48˚С е вече лишена от ензими. Готвенето, консервирането, пастьоризирането и други подобни процеси УНИЩОЖАВАТ жизненоважните ензими. Така че, ако храните себе си и децата си с готвена храна вие бързо изчерпвате ензимният запас, разчетен за 150 години.

Има една жена, Анет Ларкинс се казва. На 40 години тя решава напълно да откаже месото и готвените храни и започва да се храни САМО със сурова растителна храна. Резултатите са удивителни --  тялото й престава да старее и днес, на 72 години тя си остава 40 годишна. Ето убедете се сами.

През ноември 1993 година в Аризона било поставено началото на интересен експеримент. Три двойки прекарали в изолация 3 години, като се хранели със здравословна храна, която сами отглеждали, дишали пречистен въздух и пиели незамърсена вода. Когато излезли ги изследвали лекари-геронтолози от Калифорнийския университет в Лос Анжелис. Всички данни от анализите на кръвта и другите жизнено важни показатели на организма били заложени в компютъра на университета в Лос Анжелис. Прогнозата на компютъра била следната: Ако продължават да живеят на такъв режим, то те могат да доживеят до 165 години.

Като продължение на темата прочетете книгата "Ензимният фактор" http://www.spiralata.net/kn_bul/enz_faktor.zip
« Последна редакция: февруари 09, 2015, 11:59:53 am от Людмил »
Активен