Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Потребителско име: Парола:

Автор Тема: Причината за рака и диабет са киселинните храни  (Прочетена 2545 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Людмил

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 636
    • Профил
    • Микроферма

Учени откриха:
Причината за рака и бързото стареене са киселинните храни

Световната медицина вече е наясно прекалено високата киселинност на организма е основна причина за повечето (ако не и за всички) болести на стареенето – диабет ІІ, рак, сърдечносъдови и затлъстяване. Авангардна теория днес потвърди откритието на китайски медици от Академията на науките в Пекин – че ракът се причинява от повишената киселинност в организма. Балансирането й в стойности Ph-7.0-7.2 предпазва от онкоболести и спира ускорения процес на стареене.
Началното покачване на Ph e може да доведе до кристализиране на солите в урината и до образуване на пясък и камъни, в бъбреците и пикочния мехур.

Защо имаме проблеми с киселинността?
Честата употреба на кафе, алкохол, месо и колбаси повишава киселинността. Намаляват я със сигурност зеленчуците. При плодовете – едни я повишават, като цитрусовите, други я намаляват.Човешкият организъм е интелигентна система и като прекаляваме с тези храни и напитки, той търси начин да неутрализира киселинността им и му трябват алкални храни и води. Но тук изниква нов проблем, който е характерен за последните десетилетия.
Микроелементите в земеделските земи постепенно се   изчерпват, културите, отглеждани върху тези земи съдържат все по-малко   необходими хранителни вещества. За да бъде здраво, човешкото тяло трябва   да получава 90 различни хранителни вещества.
Като цяло, ако   телесните течности са киселинни, те търсят алкални минерали, с които да   реагират, като Натрий, Цинк, Желязо и Калций.
Особено полезен е последният минерал – калцият.   Той се набавя в големи дози от вече доста забравени храни като домашна извара, хрущяли, бульон от пача, казва известната руска лекарка д-р Фарида Бикбаева.
Чрез калция клетките добиват повече енергия за контракциите си, с които изхвърлят токсините. Дефицитът му предизвиква затлачване на клетките с токсини, постоянно повишена киселинност в организма, която е идеална среда за възникване на ракови клетки, твърдят китайски учени.
В своя научен труд “Обратимост на стареенето”, д-р Санг Уонг през 1990 г. очертава важността на равновесието на рН за поддържане на здравето
“Така рН на слюнката съответства на извънклетъчната течност... Тестът за рН на слюнка направен с лакмус е най-последователния и най-категоричния   физически знак за синдрома на липсващ йонен калций... рН на слюнката на   здрав човек, на когото не му липсва йонен Калций, е леко алкална, между   7.5 и 7.1. Слюнката с рН от 6.5 (леко киселинна) до 4.5 (силно   киселинна) показва състояния съответно на слаба до силна липса.
Индикацията на лакмуса при повечето деца е тъмно син, т.е. с рН от 7.5. При повече от половината възрастни е   зелено-жълт – рН 6.5 или по-нисък, което отразява липсата на Калций поради стареене и погрешен начин на живот. Пациентите с рак обикновено имат ярко жълта индикация, т.е. с рН 4.5, особено, когато са в последна фаза.

Въпросът не е просто да спрем да пием кафе или алкохол – особено вино и бира, а да търсим начин да ги неутрализираме като ограничаваме количеството им и поемаме и алкални храни и води за баланс. Леко алкалните минерални води като горнобанската, хисарската и банкянската и др. са добър помощник.

Приемането на йонен калций като хранителна добавка също помага, но за немалко български лекари „хранителна добавка“ все още е мръсна дума, защото са се опарили от всевъзможни фалшификати на нашия   пазар. Но американските, руските, китайските и западноевропепейските им колеги вече търсят помощта на утвърдени марки такива добавки, които набавят безценните йонни форми на калций и цинк . 

« Последна редакция: януари 14, 2014, 01:10:03 am от Людмил »
Активен