Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Потребителско име: Парола:

Автор Тема: ИНДИГОВИ ДЕЦА: Вашето дете според зодията  (Прочетена 1665 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Людмил

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 637
    • Профил
    • Микроферма

 ИНДИГОВИ ДЕЦА: Вашето дете според зодията

ОВЕН
– може да бъде агресивен. Не от зло, а от излишък на двигателна активност. На това дете му дай разни шумни играчки – пищялки, свирки и т.н. Полезно е да поощрявате стремежа му да бъде винаги първи. Най-вече когато става дума за нещо справедливо, добро или хуманно. Да се защитават слабите е прекрасно занятие. Иначе ще порасне такъв побойник, че и полицията няма да се справи. Ще е добре да се занимава активно със спорт – дори и за момичетата се препоръчва каратето. Вкъщи може да тренира със столовете. По-добре, отколкото да бие съседските момчета ;-) Не позволявайте на детето Овен да расте грубо и празноглаво. Научете го, че “като се хванеш на хорото, го играеш докрай”. И че е по-добре човек да не се захваща с непосилни работи. А ако си се захванал – играй докрай. Уви, не им стига търпение. Освен това трябва да накарате детето Овен да разбере, че хората не се делят само на добри и лоши (на черни и бели). Открийте му истината – околният свят е шарен. Осен това не е задължително винаги да бъдеш първи. Важното е да не си последен!

ТЕЛЕЦ – може да заяви, че няма да ходи на градина, защото там не му харесва. Ако го завлечете със сила, детето Телец ще се държи така упорито – като биче, че ще Ви се наложи бързо да си го вземете обратно. Неговата силна позиция е в това, че оценява окръжаващия свят на принципа: “харесва ми, не ми харесва”,”привично или непривично” (не обича бързите промени). Въобще тези малки, а после големи човечета, не са от най-бързите, даже в сравнение с другите деца са малко мудни. Обичат дълго да копаят, бавно привикват с нова играчка. Децата-Телци хич не обичат да бързат, което понякога ужасно нервира по-активни мама и татко. Впрочем, забавеният темп на възприятие е идеален за вземане на основни решения. Вашето дете притежава редкия дар да съединява в нужната пропорция красотата и ползата. Не го юркайте, дайте му да изрази себе си. Но е необходимо да го учите на култура и обноски. Между другото, не е прилично да е мляска на масата. Трябва сам да залепи счупената чашка, а не да вика възрастните да я поправят “безплатно”. Че дори и “благодаря” струва пари (колкото и да е странно). Веднъж и завинаги му обяснете – хлябът се печели с труд. Кифлите не растат по дърветата. Ще порасне нашият Телец -сериозен, педантичен и почти не алчен.

БЛИЗНАЦИ - още се държат за полата на майка си, а вече са любознателни. Тези дечица задават хиляди въпроси със скоростта на картечница и още не успели да чуят отговора – изстрелват нов въпрос. Бързо се възбуждат и нервната им система бързо се износва. Стресът възниква поради неразбиране на сложни въпроси, затова гледайте всичко да е лесноразбираемо. Близнаците се нуждаят от разнообразни впечатления. Не ги оставяйте в пасивно състояние или да скучаят. Незаетостта е начало на истински неприятности. Много бързо се развива у тях способността да лъжат и то така, че всички да повярват. Склонни са като пораснат да станат мошеници или позьори. Не е задължително да го правят заради пари, а за развлечение (да прогонят тъгата, мъката). Най-големият бич за развитието на детето Близнаци е, че се захваща за много неща без да доведе ни едно докрай. Липсват им методичност и систематичност. Възпитавайте ги в този дух. Няма да спечелите детската любов, но ще има неоспорима полза. Това ще е труден път за родителя, тъй като съществуват 100 и един начина за измъкване от неприятните занимания – даже да се заспи. Само не и това! По добре да хвърчи из къщата като метеор отколкото да седи в ъгъла и да се крие от тези скучни възрастни.
 
Активен