Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Потребителско име: Парола:

Автор Тема: Швейцария закри всички заведения "Макдоналдс"  (Прочетена 2686 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Людмил

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 637
    • Профил
    • Микроферма

ШВЕЙЦАРИЯ ЗАКРИ ВСИЧКИ  ЗАВЕДЕНИЯ ЗА БЪРЗО ХРАНЕНЕ “МАКДОНАЛДС”                    
 
Инстинктът за самосъхранение на хората понякога побеждава алчността на световната финансова мафия, която налага на населението некачествени и вредни стоки от първа необходимост.
От 2012 г. Швейцария закри всички без изключение заведения за бързо хранене от веригата “Макдоналдс”. Швейцарците отдавна точат зъби на тази верига за бързо хранене, тъй като смятат, че нейните продукти са причината за затлъстяването сред населението.
Еврокомисарят по селско стопанство Дачан Чолош прие повече от 120 молби от България, Испания, Германия и други европейски страни с искане законодателно да се забрани фастфудът.
През 2009 г. избухна скандал, когато в “натурални” суровини от Италия и Испания  Еврокомисията откри повишена доза от диоксин, а през 2011 г. Германия и други европейски страни бяха обхванати от “зеленчукова” психоза заради е-коли и чревна пръчица, които немски и китайски учени открили в органичните зеленчуци; тогава Европа престана да бъде толерантна по въпросите за храненето и призовава отказ от промишлената храна и фастфуда.
В Европа в момента са на мода биопродуктите;  Ес призовава натуралните биопродукти да се обогатяват с витамини или хранителни добавки.
За да се витаминизира хлябът с витамините С и В, разрешението се получава от Еврокомисията в ЕС и комисията Codex Alimentarius в ООН; но всяка страна поотделно може да забрани или разреши дадена добавка. За безопасността на продуктите във всички страни отговаря държавата. Всеки човек поотделно може да направи своя избор
Стремежът на западните купувачи да употребяват само натурални и качествени храни се превръща за тях в своего рода нова религия. Те пестят от развлечения и почивка, само да имат възможност поне веднъж седмично да си позволят екопродукти. Лидери в употребата на екопродукти на глава от населението са Дания, Австрия, Германия и Великобритания.
Първата крачка на европейските потребители в стремежа им да се хранят здравословно е закриването на  “Макдоналдс” в Швейцария.
« Последна редакция: април 03, 2013, 10:35:31 pm от Людмил »
Активен