www.MikroFerma.com

Микроферма => Покълване на кълнове и поници => Темата е започната от: pancho в август 16, 2017, 01:21:40 pm

Титла: Начинаещ.
Публикувано от: pancho в август 16, 2017, 01:21:40 pm
Здравейте,
Като съвсем начинаещ искам да попитам няколко неща.
Колко трябва да са дълги кълновете за да са готови за консумация (колко сантиметра) ?
Трябва ли да се маха люспата която остава?
Трябва ли да се поливат с вряла вода или само да се измиват под течаща вода?
За пониците - при консумация махат ли се корените им?

Може въпросите ми да Ви се струват и малко глупави, но аз предпочитам като не съм сигурен в нещо да питам.

Поздрави.
Титла: Re: Начинаещ.
Публикувано от: Людмил в август 18, 2017, 10:20:53 pm
Здравейте,
Като съвсем начинаещ искам да попитам няколко неща.
Колко трябва да са дълги кълновете за да са готови за консумация (колко сантиметра) ?
Трябва ли да се маха люспата която остава?
Трябва ли да се поливат с вряла вода или само да се измиват под течаща вода?
За пониците - при консумация махат ли се корените им?

Може въпросите ми да Ви се струват и малко глупави, но аз предпочитам като не съм сигурен в нещо да питам.

Поздрави.
Разчитай на интуицията, не на ума. Животното, когато яде билки, гъби и др. не чете по форуми и книги, а ЗНАЕ. Знанието е универсално и във всеки от нас. Просто опитваш и знаеш дали е добре за ядене.
За тези, които имат люспи се измиват под силна струя вода. А може да се накиснат в кофа, те изплуват отгоре.
Няма нужда да се бланшират.
Аз лично не ям корените.