www.MikroFerma.com

Здравословен живот => Любопитни факти и общи приказки => Темата е започната от: Людмил в юни 19, 2013, 10:25:28 am

Титла: Как да постигнем сами пътят към идеалното здраве?
Публикувано от: Людмил в юни 19, 2013, 10:25:28 am
Здравейте!
Имам един въпрос, по-скоро дискусия, но преди това да ви кажа 2-3 думи за мен.
След като минах 40-те започнах да усещам постепенно намаляване на жизнеността на тялото ми, качеството на храносмилане и усвояване на храната. Не ми беше нужно много време, да разбера, че това е началото на залезът на живота, който при съвременните хора минава през дегенеративни болести, загуба на жизнеността, сенилност и ранна смърт. Влошаващото ми здраве все пак е озадачаващо, защото по принцип не се храня с боклуци, но все пак преобладаващата част от храната ми е топлинно обработена и идваща от пазара. В отговор на молитвите ми попаднах на тази (http://forum.mikroferma.com/index.php?topic=1387.msg1439) статия за кълновете. Разбрах, че човек залязва, защото заради неестествения си начин на хранене, за 40-50 години живот изчерпва безценните си ензимни ресурси, с които тялото ни е кредитирано за поне 120-200 години работа. Започнах да взимам храносмилателни ензими, но освен че са безобразно скъпи, ефектът им е временен. Знаех, че кълновете са пълни с тях, затова започнах да се храня с кълнове и сокове от тях. Най-силен ефект имаха соковете от лимец и ръж - храносмилането веднага се подобри, за първи път от години насам, тялото ми започна да усвоява пълноценно мазнините. Очевидно храносмилателните ми ензими са били в критичен минимум!

След това попаднах на историята на тази жена (http://forum.mikroferma.com/index.php?topic=1452.0).

Вече съм напълно убеден, че веганството със СОБСТВЕНО ПРОИЗВЕДЕНА ХРАНА, в суров вид е пътят към завръщане на нашето естествено състояние -- тотално здраве, жизненост и дълголетие.

Големият въпрос е: КАК ДА СЕ ПОСТИГНЕ В БЪЛГАРИЯ?

Жената, за която става дума, живее на място с топъл климат без зима и може да отглежда необходимите й зеленчуци и плодове целогодишно. Но не е така в България. Налага се, да купуваме плодове и зеленчуци от пазара, но на всички ни е ясно, че те разрушават тялото в дългосрочен план -- цитрусовите плодове са пълни с отровни пестициди (http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=358999), бананите се берат зелени и узряват за една нощ в камери с етиленов газ, а зеленчуците предлагат изненадващи "екстри" за българите, като стерилитет и родилни дефекти (http://agronovinite.com/opasen-herbicid-otkrit-v-telata-na-balgari)

От друга страна Био продукцията е алтернатива само за 3%-те процента средна класа в България, защото съгласете се, не е по възможностите на всяко семейство да дава по 500-800 лв. месечно за биохрани. Кълновете за сега изглеждат евтина алтернатива, струват 3-4 лв. на месец заедно с разхода за ток и вода за машината, но производството й не може да задоволи напълно едно тричленно семейство.

При все това това съм убеден, че СОБСТВЕНО ПРОИЗВЕДЕНА ХРАНА, в суров вид, ще превърне залезът на нашият живот в нов изгрев и ще дари на децата ни най-ценният дар - здраве и дълголетие. Въпросът ми е - КАК ДА ГО ПОСТИГНЕМ с достъпни средства?