www.MikroFerma.com

Микроферма => Работа с микрофермата => Темата е започната от: Петър в януари 25, 2013, 08:14:48 pm

Титла: Микрофермата като кутия за зеленчуци
Публикувано от: Петър в януари 25, 2013, 08:14:48 pm
Здравейте!

Казвам се Петър и използвам микрофермата вече почти една година. Освен за покълване, открих, че може да се използва и за още нещо – микрофермата е много добро място за кратковременно съхранение на кореноплодни зеленчуци (моркови, целина, цвекло и др.). Поради липса на подходящи условия досега бях принуден да съхранявам такива зеленчуци в кухнята или в хладилника, като и на двете места след 2-3 дена вече почваха да изсъхват. В микрофермата обаче се запазват свежи поне една седмица, което при моите условия напълно ме задоволява! Слагал съм цели моркови с листата, корени от магданоз също с листата и се запазват свежи. Когато ми потрябва си взимам. Иначе ползвам уреда предимно за покълване, но се радва ми на това допълнително приложение.