Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Потребителско име: Парола:

Автор Тема: Ще живеят ли нашите деца здрави и дълго?  (Прочетена 2931 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Людмил

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 628
    • Профил
    • Микроферма

Здравейте!
Последните месеци имах шанса да пътувам много из страната, да се срещам с различни хора от всякаква възраст. Най-различни неща съзряха като идеи и визия и искам да споделя тук най-същественото. Преди да продължа искам да кажа, че това не е агитация за вегетарианство или месоядство, а просто факти, които са очевидни за мен.

Първото нещо, което ме впечатли е, че хората някак си са се примирили, приели за нормално да боледуват, a тялото им бързо да остарява. На 60-70 години вече се усещат стари, имат хронични болести, макар да са едва в средата на живота си*. Същото е положението при децата - родителите им са се примирили с болестите и развалените зъби. Такова е положението не само в градовете, но и по селата. Единствено в изолирано родопско село високо в планината, където хората разчитат главно на градините си за изхранване, срещнах жизнени и здрави бабички на по 80-90 години.

Защо се получава така? Един от отговорите открих в библията. Тя съдържа сведения за хора от стари времена, живели по няколко стотин години, а също и за изначалната храна на човека:

"1:29 И Бог рече: Вижте, давам ви всяка семеносна трева, която е по лицето на цялата земя и всяко дърво, което има в себе си плод на семеносно дърво; те ще ви бъдат за храна."

Друг отговор дава науката. Тя казва, че в суровите храни има ЕНЗИМИ, и те са жизненоважни за ВСИЧКИ функции на тялото**.

Защо ли толкова ме вълнува това? Защото виждам тези красиви, здрави жизнени деца и бъдещата им форма - болни и немощни само след 60-70 години.

Вижте, човешкото тяло се ражда заредено с огромен запас от ресурси за 150 години живот. Това позволява известно време да се храним и живеем неправилно, и въпреки това да се чувстваме прекрасно – тялото успява да компенсира, черпейки от запасите си. Но хората грешат, смятйки, че цял живот ще я карат така -- след 30-40 години ресурсите са изчерпани и тялото започва да старее и да се разпада. Идват хроничните болести и така в зенита на живота си, човек се оказва остаряващ и немощен, защото неразумно е профукал запасите си.

Нима е нужно това да се случи и с децата ви? Това ли е неизбежната съдба на всеки от нас???

А дали човек може да живее дълго без болести и старост? Дали дадената от Бог храна е подходяща за нас?

Оказва се че ДА. Има хора, които се хранят така и на практика не остаряват, а също и научни изследвания, които го потвърждават***. Един пример е Анет Ларкинс. На 40 години тя решава напълно да откаже месото и готвените храни и започва да се храни САМО със сурова растителна храна. Резултатите са удивителни -- тялото й престава да старее и днес, на 72 години тя си остава 40 годишна. Ето убедете се сами http://forum.mikroferma.com/index.php?topic=1452.0 Тя не е изолиран случай, аз лично познавам двама такива неостаряващи хора – и двамата вегетарианци и занимаващи се с йога. Те и до ден днешен са изключително здрави и младолики, като консервирани на възрастта на която са започнали. Представете си, ако още от детството човек се храни с присъщата му храна! А дали това ще се случи, зависи само от нас – родителите.

... следва продължение


* - човешкото тяло е кредитирано да живее над 100 години. За него важи природният закон: на всяко тяло се дава живот около 10х възрастта на полово съзряване. Котката съзрява на 1-1.2 години и живее 12-15 години. Кобилата - на 2.5 и живее около 25 години. Врабчето - на 1 година и живее около 10 години. Костенурката започва да снася чак на 5-7 години и живее 70-100 години. И т.н. Човекът съзрява полово около 13-15 години и му е дадено да живее ПОНЕ 130 години.

** - Нашата биологична възраст се определя не по ЕГН, а от ензимния ни потенциал. Ензимите са жизненоважни за всички функции на тялото - захранване на клетките, извеждане на отпадъците от тях, лекуването им, смилането на храната и т.н. Всяка СУРОВА храна съдържа в нея всички нужни ензими за смилането й. Но когато тя бъде нагрята над 50 градуса ензимите се унищожават. За ензимите четете на http://forum.mikroferma.com/index.php?topic=1387.0

*** - През м. ноември 1993 година в Аризона било поставено началото на интересен експеримент. Три двойки прекарали в изолация 3 години, като се хранели със здравословна храна, която сами отглеждали, дишали пречистен въздух и пиели незамърсена вода. Когато излезли ги изследвали лекари-геронтолози от Калифорнийския университет в Лос Анжелис. Всички данни от анализите на кръвта и другите жизнено важни показатели на организма били заложени в компютъра на университета в Лос Анжелис. Прогнозата на компютъра била следната: Ако продължават да живеят на такъв режим, то те могат да доживеят до 165 години.
« Последна редакция: юли 25, 2014, 01:33:38 am от Людмил »
Активен