Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Потребителско име: Парола:

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Людмил

Страници: 1 ... 31 32 [33]
481
Филмов преглед / Зелената планета
« -: септември 28, 2012, 10:47:47 pm »
Един мост през времето - Шестата раса и днешното безпътно човечество

Филмът е един неоткрит шедьовър, а и вероятно отхвърлен, като Powder.

Добре съчетаващ фантастика и хумор, този нискобюджетен филм ще ни накара да се замислим за много фундаментални неща от живота, които са всеки ден пред очите ни и въпреки това остават незабелязани.

Ще имате шанса през очите на една жена от духовно напреднала раса да погледнете светът в който живеем, с всичките му абсурди -- парите, асфалтът запечатал земята, храната ни направена от труповете на убити животни, металните кутии на колела, които тровят всичко наоколо с пушеците си... и в този контраст ще видите как ще изглежда истинският човек, човекът от Шестата раса, на една бъдеща Земя.

Kакво се случва с човек, когато изключат ума му?

Липсват първите 5 минути от филма, но не е фатално.

Филмът може да бъде изтеглен с torent клиент

482
Филмов преглед / Powder
« -: септември 28, 2012, 10:42:09 pm »
Незабравим и непредсказуем

От страни погледнато няма нищо ново в този филм, чиито главен герой има свръх-естествени способности. Тази тема често се експлоатира във филмите напоследък. Но докато в тях посланието е плитко или въобще липсва, то в сърцевината на Powder е скрито дълбоко предупреждението -- ние, като раса, която отрича духовната си същност, сме в задънена улица с фатален край. Или, както простичко го казва един от героите във филма "когато технологията надмине човечността".

Ние хората сме в голяма опасност, защото възприятието ни за истинският смисъл на човешкия живот е изкривено до неузнаваемост. Губим човешкият си облик в името на технологиите, които ни отдалечават от истинската ни същност, която прави всеки един уникален.

Филмът показва, че един уникален индивид, който е съхранил душевната си чистота не се приема от тези, които вече са загубили човечността си.

Ще забележите може би паралел с Мила, от филма Зелената планета, която идва от Шестата раса в бъдещето. В нейно лице, както в лицето на Powder ще видите човекът от новата раса, която сега се заражда.

Филмът може да бъде изтеглен оттук .

483

[Филмът "Раждане с оргазъм - грижливо пазената тайна" може да бъде изтеглен оттук.]

Едва ли сте очаквали да срещнете думите „оргазъм” и „раждане” в едно и също изречение. Колкото и невероятно да звучи, все повече майки вярват в „Оргазмово раждане”. Според тях раждането не трябва задължително да бъде болезнено преживяване, а напротив – може да бъде толкова приятно и възторжено, колкото и моментът на зачеване.

Социалният антрополог Шийла Китцингер говори за оргазмовото раждане от години. Според нея изглежда малко прекалено да искаме от хората да се убедят с очите си за какво става въпрос, но това наистина е единственият сигурен начин да се уверят. „Оргазмовото раждане не означава да крещиш постоянно от болка. Проблемът е, че раждането в наши дни се прави по часовник и под постоянен надзор, често агресивен и жените не могат да изразят спонтанно чувствата си. Няма и как – когато постоянно някой ти казва как да дишаш и какво да правиш. Но ако ги оставим на мира, раждането може да се превърне в нещо наистина прекрасно – в топли вълни от страст. Когато главата на бебето достигне перинеума, тя стимулира еротична реакция известна като рефлекс на Фергюсън. Това се случва само, ако на жената не й се казва постоянно да се напъва.”

Маги Хоуел, основател и директор на Центъра за родилна хипнотерапия, казва, че за повечето жени раждането е „нещо, което трябва да преодолеят”. „За някои жени обаче, раждането може да бъде екстаз, вдъхновение и дори оргазъм. Ако жената се чувства в пълна безопасност, отпусната, спокойна, уверена и имаща вяра в тялото си, нейното преживяване може наистина да бъде приятно.” Според Хоуел при раждане се отделят много от същите хормони, както при правенето на любов. В този смисъл е напълно възможно жена да изпита оргазъм по време на раждане.

Филмът "Раждане с оргазъм - грижливо пазената тайна" може да бъде изтеглен оттук.


Страници: 1 ... 31 32 [33]