Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Потребителско име: Парола:

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - niki

Страници: [1]
1
Работа с микрофермата / Re: Повреда. Поправка?
« -: ноември 06, 2017, 08:16:36 pm »
За съжаление не съм чак толкова навътре в електрониката. Със сигурност схемата би свършила работа ако разбирах повече... Идеята ми е дали има основание да се мисли, че е от потенциометъра след мойте експерименти? Мога поне да се опитам да го сменя.
Има ли нещо специално в него или мога да го намеря по магазините?
Или изобщо да я дам някъде за поправка?

2
Работа с микрофермата / Re: Повреда. Поправка?
« -: ноември 05, 2017, 09:57:16 pm »
Здравей.

Благодаря за отговора. Не съм много сигурен от кога е фермата. Да кажем, че е поне на 3 години. Поне. Всъщност аз я купих втора ръка така да се каже. Но не беше ползвана. Имам предвид буквално. Не беше пускана нито един път(първоначално купена за подарък). Качвам две снимки на платката (platka_1.jpg i platka_2.jpg) ако това ще помогне. Ня втората си личат резултатите от аматьорската подмяна на кондензатор.  :)
За замерването. Използам този мултицет (multicet.jpg). Като се има предвид снимката на потенциометъра (pmeter.jpg), на тази настройка не дава сигнал между точки 1,2 и 3. Точки наричам трите връзки с платката. От ляво на дясно 1,2 и 3. Сигнал дава между 1 и 2 ама те и без това са свързани с пътечка на платката. Ако използвам настройка за съпротивление 200к понякога хващам нещо между 2 и 3. Примерно 75, 125 ... Ама само понякога. След въртене  и проба. И по едно време замерването спира. Показва 1. Май това е служебната стойност за "нищо не мога да измеря". Ако пусна фермата да работи и свържа директно 2 и 3 то помпата работи около 2-3 до 5 секунди. Май това се очаква и да направи, ама явно не става с въртене на потенциометърът.
Дали всъщност има проблем и е за смяна?

3
Работа с микрофермата / Повреда. Поправка?
« -: октомври 23, 2017, 12:06:59 am »
Здравейте!

Направо се обръщам към Людмил. Едва ли друг ще може да помогне. Микрофермата ми се повреди. Отначало впръскваше вода без да спре. Реших, че поне мода да отворя кутията и да видя дали има видим проблем. Един кондензатор изглеждаше подозрително надут. Смених го нанасяйки поражение на пистите на платката, които после се наложи да оправям (Да би мирно седяло, не би чудо видяло). Но явно не е бил това проблема. Сега пръска по 25 секунди постоянно. Без значене положението на потенциометъра. Предполагам смяна на цялата платка ще свърши работа, но не виждам такава резервна част на сайта. Дали ще можете да помогнете. Както е удобно. Смяна на част или изобщо мода да я изпратя за ремонт или друго. Важното е да заработи пак нормално.

4
Здравей!

Благодаря за отговора. Не е. Това си го бях намислил като идея. Да си взема и от него за да видя как става. Не съм покълвал лимец скоро. Експериментирах с други посеви.  :) . За съжаление май ме сполетя авария преди няколко дена.  :-\ . Имам проблема на Антоанета (Работа с микрофермата) - "Помпата впръсква непрекъснато вода". Не знам дали сте го разрешили успешно и каква е била причината? Мисля да драсна в същата тема по-късно и да обясня там какъв е проблема. За  да не оплитам темите и да развалям реда.

5
Здравейте!

Сдобих се с микрофермата и лимецът бе първото нещо, което се заех да покълвам. За съжаление без особен успех до сега. Проблемът е, че около 20-30% от семената покълват и след това изглеждат сякаш ще се развиват до големи растения а 70-80% си остават като семена с малки бели точки (кълнове). Едва подаващи се от зърното. След това тавичките се покриват с нещо като слуз и мисля, че загниват. Т.е. мисля, че семената умират просто и започват да се развалят. Смених три вида семена. Купени от три различни места. Микрофермата е настроена е да работи 4 пъти на ден по 15 минути. В 8, 12, 16 и 20 часа. В момента експериментирам с плат поставен под семената с цел да не се мокрят много. Платът поема водата и не позволява да обвива цялото семе. Но май ще постигна същият резултат… Чудя се дали някой може да сподели за по-успешни опити с покълване на лимец? Или някой да има идея какво греша? Водата им е много/малко? Дали за трети път уцелвам некачествени семена или просто това е нещо характерно за тази култура. Опитите ми с покълване на жито са доста успешни. Почти всички семена покълват едновременно и се развиват еднакво и успешно след това. От друга страна кълновете от лимец, които продават по магазините изглеждат добре и равномерно развити. Нещо не е в ред при мен явно...

Страници: [1]