Здравейте отново,
Споделям опит с още един експеримент.
Оставих тревата от пшеница да расте в микрофермата, докато не опря в капака. Получи се височина около 20 см.
Предположих, че след като е два пъти по-дълга тревата, ще се получи два пъти повече сок.
Да, ама не

. Получи се почти същото количество, както когато тревата беше около 10 см. Освен това добавих и един малък лимон, за да се използва максимално количеството в сокоизтистквачката.
Извод:
Сокът от 10 см пшеничена трева + 1 ябълка = Сокът от 20 см трева + 1 малък лимон.Следващия път няма да чакам тревата да порастне толкова голяма.
Още едно наблюдение - когато се получат две реколти от тревата, семената, които образуват килимчето от корени започват да мухлясват.
Затова, според мен най-оптимално е да се направят 2 реколти с височина на тревата около 10 см и след това да се посеят нови семена.
И като отчетем, че 500 гр. пшеница е 0,56 лв. и разходът на ток и вода на микрофермата е под 1 лв. на месец - направо нямам думи с колко малко средства се получава един от най-полезните сокове. В допълнение - палачинки /брашно от лимец, пълнозърнесто брашно, яйца, кисело мляко, сол и вода/.
Безкрайно съм благодарен на Людмил за изобретението МИКРОФЕРМА и възможноста да имаме на трапезата толкова полезни храни и сокове почти без пари.



