Здравей,
питаш какво да ядем. За всеки човек е различно, няма универсално меню. Просто си избери нещо за теб от полезните храни. Те не са никак малко. Аз ако съм на твое място, ще си гледам коза за мляко и кокошки за яйца. Ще си правя всеки ден кълнове и содена питка от пълнозърнесто брашно от някоя близка мелница. Ще си отглеждам зеленчуци и плодове, а което не мога, а го искам, ще го търся от местен производител или от най-близкия пазар. Някакви неща сигурно ще си ги поръчвам през интернет (мака, спирулина, амарант, чия). А пък безплатните коприва и лапад в Природата са ми любими. И билките също.
Например ако отидеш при някой специалист по аюрведа, ще ти каже какво да ядеш според дошата ти. Ако отидеш при даоистки лечител, ще ти препоръча баласирано хранене на енергиите ин и ян. Ако отидеш при модерен диетолог, ще умреш от смях може би, не знам

Храната е важно нещо, но не е всичко. Качеството на въздуха, водата, която пиеш, чистотата на тялото ти, ума ти, къщата ти; отношенията ти със света, близките, с интимния ти партньор; правиш ли това, което обичаш; движиш ли се достатъчно - всичко е еднакво важно.