Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Потребителско име: Парола:

Автор Тема: Майчина хипноза за щастие  (Прочетена 8947 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мирена

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 21
  • Профил
Майчина хипноза за щастие
« -: октомври 10, 2012, 01:47:15 pm »

Майчина хипноза за щастие

Всяка любяща майка може самостоятелно „да заговорничи" със своето дете и да му помогне да се справи с всеки проблем и даже с най-тежката болест. Майката за болното дете – това е лекарство, по-силно от всякакви таблетки, прахчета и сиропи.     
Така смята известният детски психиатър проф. Борис Зиновиевич Драпкин, създателят на уникалния психотерапевтичен метод за лечение на детски недъзи „МАМА ТЕРАПИЯ”.

В арсенала на един детски психоневролог няма много средства за въздействие върху детето: лекарства, хипноза, семейна, групова и игрова терапия. От тези методи дълго време се е ползвал и д-р Драпкин и в същото време е търсил и други начини за влияние върху психиката на детето – по-ефективни, безопасни, по-широки като спектър на въздействие, съчетаващи в себе си елементи и от внушението и от семейната терапия. Така открил – внушение чрез гласът на мама!
Ето така се родил нов психотерапевтичен метод. Той е изпробван върху хиляди пациенти и е патентован още през 2001 година, признат е от Руското общество на детските психиатри, преподава се в „Катедрата по детско-юношеска психиатрия, психотерапия и клинична психология”. В разработването на метода са използвани последните достижения на всички психоаналитични направления, разпространени днес на Запад, но по ефективност методът на Драпкин ги превъзхожда, а като приложение е прост и икономичен!   

Борис Зиновиевич, излиза, че за да лекуваме детето си, е достатъчно майката просто силно да го обича. Но нима всяка нормална майка не обича своите деца? И защо въпреки това децата боледуват?

— Защото ние ги обичаме така, както ни се иска, а не както е необходимо на детето. А това е тъжно! Ние предявяваме към малкия човек твърде много претенции, дразним се, че не е такъв, какъвто на нас ни се иска... А детето е съд, който трябва постоянно да бъде пълнен с майчина любов. Майката трябва да обича детето си независимо какво е то: послушно или не, болно или здраво... Да не му поставяме условия: ще те обичам като станеш еди-какво си...
И как можем да направим това на практика?
— Преди всичко майката до примерно две годишна възраст не бива да се разделя за дълго със своето дете. Ако през това време тя се върне на работа или води активен светски живот, а детето се оставя на баби или детегледачки, потокът на любов „майка-дете” се прекъсва.
— Трябва по-често да се гали с ръка, да се прегръща, потупва, поглажда, да се занимаваме с него, да се борим – но с мярка. Внимателният родител вижда когато на детето са му достатъчни такива физически контакти.
— Трябва колкото се може по-често да се вглеждаме в очите на своето дете с любов и нежност, независимо то неговите прояви /особености на характера/.

Борис Зиновиевич Драпкин – един от най-известните в света детски психиатри и психотерапевти, почетен професор по психотерапия. До 1996 година е работил като главен детски психотерапевт в Министерството на здравеопазването на СССР и Русия. В същото време е бил главен детско-юношески психиатър на град Москва. Автор е на повече от 100 научни труда.
И още – огромно значение на детето /не само за бебето, но и за детето в ученическа възраст/ играе майчиният глас. Детето започва да го чува от петия месец на вътреутробното си развитие и го чува по-често от всички останали звуци. Раждайки се, той разпознава маминия глас и много емоционално реагира на него, различава всички негови интонации. Маминият глас става негов собствен, вътрешен глас. И ако той му дава чувство за спокойствие, щастие, здраве, добро развитие, то психиката на детето му се подчинява. Но също така психиката на детето се подчинява на майчиният глас, когато майката предявява към детето си много претенции, упреква го, че е такъв и такъв... По този начин майката внушава на детето си програма за неуспехи и болести.

И Вашият уникален метод помага да се борим с неудачите в живота?
— Разбира се моят метод не е панацея за всички болести и беди, но положителните резултати в процеса на лечение се наблюдават в повечето случаи, а в същото време не настъпват никакви усложнения. Още повече, че този метод подобрява здравето не само на детето, но и на майката, а също така осигурява необходимия психологически комфорт между всички членове на семейството.

Възрастта на детето няма ли значение?
— Ние работим с деца от от 0 до 18 годишна възраст. Разбира се, най-ефективно е лечението на заболявания в ранен стадий, при деца до 12 години. До тази възраст, все още е запазена връзката „майка-дете”. След това тя започва помалко да отслабва. За работа с юноши използваме и други методи, но „мама-терапията” е ефективна и при тях.

Значи майката е най-добрият хипнотизатор за детето си?
— Всъщност - да. Нейният глас действа на детето, както нищо друго.

А бащиният глас?
— Опитах се да привлека към внушението и татковците, но се оказа неефективно. Бабите по бащина линия, даже горещо обичащи любимите си внуци, също не успяха да постигнат резултат. Такъв потресаващ хипнотичен ефект предизвиква единствено гласът на майката. И още, но в много по-малка степен, гласът на бабата по майчина линия. Към мен са се обръщали и семейства с осиновени деца. Но при тези майки моят метод не действа. Същият е резултатът и при генетична майка, която обаче по ред причини не е износила тя детето си. В дълбочина тя си остава чужда за детето, все пак майчината утроба не е такси и не е инкубатор.

Но тази „хипноза” абсолютно безопасна ли е за детето?
— Така както за него е абсолютно безопасна собствената му майка. Можем само с тъга да констатираме, че с всяка изминала година расте броят на деца с неврози, с нервно-вегетативна дистония /дистонията е заболяване, което се характеризира с нарушение на вътрешното равновесие на организма – кръвообращение, топлообмен, храносмилане; проявите на дистония могат да имат постоянен или кризисен характер – панически пристъпи, припадъци и други пристъпообразни състояния/, заекване, нощно напикаване, функционални заболявания на вътрешните органи, в основата на които стоят нервни фактори /патология на сърдечно-съдовата, храносмилателната, дихателната система/. Днес много деца до ученическа възраст просто се нуждаят от консултация с психиатър, но това плаши родителите!

Сложността при лечението на съвсем малките деца се заключава и още в това, че при тях са възможни съвършено непредсказуеми, парадоксални и различаващи се от възрастните реакции на лекарства и психологически намеси. А майката като средство за лечение е абсолютно безопасна. Детето постоянно усеща общността си с майката и реагира на най-малките промени. И нерядко именно заболяването е призив, с който детето казва: обърнете ми внимание, поправете грешката!
Препоръки за щастие
Разбирайки колко е необходим неговия метод на хиляди деца, проф.Драпкин с готовност споделя основните положения. Базовата програма, полезна за всеки, в това число и на здравите деца, се състои от четири блока. Фразите, които трябва да се произнасят, не са случайни. Всяка дума е премислена и проверена, така че заменянето и разместването им в изреченията не се препоръчва.

И така, 20-30 минути след като детето й е заспало, майката сяда на неговото креватче с текста в ръце и чете по три пъти всяка фраза. В началото за себе си, за да се запознае с нея, после мислено. Тези фрази трябва да се четат всеки ден. Колко дълго? 1-2 месеца... Тук всичко зависи от състоянието на детето. Нито високата температура, нито каквито и да било други прояви на болестни състояния у детето не се явяват противопоказания. Но ако самата майка не е във форма – ако е болна, напрегната, раздразнена – тогава сеансът е по-добре да не се провежда. В краен случай може да се проведе от бабата по майчина линия.

1 блок.  Витаминът на майчината любов.
С помощта на тези думи майката излива своята любов върху детето:
•   Аз много, много силно те обичам;
•   Ти си най-скъпото ми и родно нещо, което имам;
•   Ти си моя родна частичка, родна кръв;
•   Без теб аз не мога да живея;
•   Ние с тати много силно те обичаме.

2 блок.  Физическо здраве.
Майката мислено си представя идеалният образ на своето дете. Тук е събрана /заключена/ цялата педиатрия:
•   Ти си силно, здраво, красиво дете, момченце/момиченце мое;
•   Ти се храниш добре и затова бързо растеш и се развиваш /тази фраза работи прекрасно. У детето се появява добър апетит/;
•   Ти имаш силно и здраво сърце, гърди, коремче /произтича пресичане на всички психосоматични заболявания – астма, сърдечни неврози, дискинезия на жлъчните пътища.;
•   Ти се движиш леко и красиво /пресича всички двигателни нарушения/;
•   Ти си кален, рядко и малко боледуваш.

3 блок.  Нервно-психично здраве.
•   Ти си спокойно момченце/момиченце;
•   Ти имаш хубави, здрави нерви;
•   Ти си търпелив, ти си добър, ти си общителен;
•   Ти си умно момче/момиче;
•   Твоята главичка се развива отлично, всичко разбираш и запомняш;
•   Ти винаги си в добро настроение и обичаш да се усмихваш /ограничаваме детските депресии и цяла група психически нарушения/;
•   Ти добре спиш /това внушение много бързо започва да действа/;
•   Ти заспиваш леко и бързо, ти сънуваш само хубави и добри сънища;
•   Ти си почиваш добре, когато спиш;
•   Говорът ти се развива добре и бързо.

4 блок. Емоционален ефект, пречистване от болестите /от народната медицина/.
•   Аз вземам и изхвърлям твоята болест и твоите трудности. /По-нататък майката назовава конкретните проблеми на детето/
•   Аз вземам и изхвърлям твоя лош сън /ако детето спи лошо/;
•   Аз вземам и изхвърлям твоите страшни сънища;
•   Аз вземам и изхвърлям твоята плачливост;
•   Аз вземам и изхвърлям твоята неохота за хранене;
•   Аз много, много силно те обичам – заключителната и най-важна фраза!

Най-важното е винаги да завършваме с уверението в безграничната ни майчина любов. Обърнете внимание: цялата програма е абсолютно позитивна, няма никакво НЕ, вие просто пробуждате в детето желание да бъде добро, щастливо, здраво и затвърждавате увереността му, че това е възможно.
С тези четири блока от фрази майките могат да внушават на своите деца без да се боят, че ще им навредят, защото в тях има само позитивна постановка за добро развитие и самочувствие. За работа с тези блокове на майката не й е нужен лекарски контрол!
« Последна редакция: септември 01, 2013, 11:57:06 am от Людмил »
Активен

Milena

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 5
  • Профил
Re: Майчина хипноза за щастие
« Отговор #1 -: октомври 24, 2012, 12:46:52 am »

Моя личен майченски опит потвърждава този на Драпкин. До сега /за 4г. / дъщеря ми е била нещо като болна 3-4 пъти. Единственото лечение /за ужас на околните/ , което съм провеждала е просто да я гушкам , да се изолираме / но не затворим само в къщи/ и ден-два-три просто прекарваме прегърнати и в тишина. При висока температура единственото,което ми позволи, бе да и втривам чай от лайка . Любовта работи, ако е безусловна, а за безусловната любов е нужно много да се поработи.
А да ви споделя, че децата хитруват и така успешно имитират симптоми,когато не им отчитаме потребностите.
 Дъщеря ми прие да се разболее от Варицела  след като госпожата от ДГ каза, че само тя е останала- почти 4м. бяха в карантина . Това си беше като да не се дели от групата- после установи, че си е причинила "гадост" и че повече няма да си пожелава болестите на другите.
Активен

tanija

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 7
  • Профил
Re: Майчина хипноза за щастие
« Отговор #2 -: декември 02, 2012, 07:33:14 pm »

Ей , много се радвам че ми припомнихте за тази хипноза. Отдавна се каня да я приложа, но в забързаното ежедневие все не намирам време , а и обикновенно след като заспят децата съм толкова изтощена , че нямам сили за това. Дано да е писано да се спрвя. Мисля да започна от най-голямото ми дете. А имам един въпрос: след като децата спят в една стая неможе ли да се прилага едновременно? Макар че като се замисля не би било толкова ефективно, но кажете все пак и вие..............
« Последна редакция: декември 15, 2012, 10:46:14 am от Людмил »
Активен

Zina

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 2
  • Профил
Re: Майчина хипноза за щастие
« Отговор #3 -: февруари 19, 2013, 05:37:22 pm »

Прилагам тези правила всеки ден! И мисля така за детето си! Така му говоря и той така ми говори!  :) Здрав е не е боледувал за 5 години/осен дребна хрема/ никога. Не е приемал антибиотици и никакви лекарства /не броя Ехинацея и Пчелно млечице за такива :)/
Поздрави на всички и дано има много последователи във форума
Активен

Мирена

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 21
  • Профил
Re: Майчина хипноза за щастие
« Отговор #4 -: март 02, 2013, 02:26:31 pm »

Привет!Аз лично се старая при удобен случай да вмъквам тези фрази и в будно състояние, през деня, не само в алфа ниво, но се убедих, че максималното им действие е във пакет и когато реших това ми дойде следното сравнение - все едно ли е усещането за чистота ако изчистиш една стая от къщата, или само коридора или само прозорците, или да се изчисти цялата къща наведнъж.
А за прилагането на хипнозата към двете деца едновременно - мисля, че е добре, а ако има нещо специфично за едното от тях да се казва, то се обръщаш към него с името му и тогава именно то го възприема с по-голяма сила.
поздрави!
 :D
Активен