Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Потребителско име: Парола:

Автор Тема: Шипков мармалад без шипки  (Прочетена 977 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kuyvliev

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Шипков мармалад без шипки
« -: февруари 13, 2015, 11:25:19 pm »

Това е една уникална рецепта за бърз, лесен и много вкусен мармалад. Трябват ви само фурми и лимон. Фурмите се накисват от предния ден във вода. На другия ден се белят, махат се костилките и фурмите се пасират заедно с лимоновия сок и част от водата.

Това е всичко. Става изключително вкусно и най странното е че наистина много прилича на шипков мармалад  ;)

Рецептата е взета от сайта на vanillka
Активен

Людмил

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 628
    • Профил
    • Микроферма
Re: Шипков мармалад без шипки
« Отговор #1 -: февруари 15, 2015, 01:05:37 pm »

Ммм, непремено ще го пробва,
Активен

Николай

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 4
    • Профил
Re: Шипков мармалад без шипки
« Отговор #2 -: февруари 25, 2015, 11:56:36 pm »

Здравей, много интересна рецепта. Тъкмо си щупих 500г фурми и лимони. Сподели пропорциите, и нужно ли е варене та буркани за по - дълъг живот?
Активен

kuyvliev

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Re: Шипков мармалад без шипки
« Отговор #3 -: февруари 26, 2015, 10:18:17 am »

Здравей, на една кутийка фурми, която мисля че е половин килограм слагам един малък лимон. Лимона по принцип се слага по желание, ако не харесваш не слагай но убива силно сладкия вкус на фурмите. От водата капвам около 50 грама. Важното е след пасирането да се получи смес с консистенцията на мармалад, ако ти се вижда сухо добави още малко вода. Не знам колко време издържа, защото обикновено го хапваме в рамките на деня. Едва ли има смисъл да се стерилизира защото така се губи част от качествата на фурмите. Но като се замисля то няма и какво да се развали. Те фурмите си седят така просто сега са смлени.
Активен