Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Потребителско име: Парола:
Страници: 1 ... 8 9 [10]
 91 
 -: януари 14, 2017, 09:01:03 pm 
Започната от Мит Ра - Последна публикация от Мит Ра
Привет от нас Димитрина и малката 11 месечна Бояна. Благодарение на микрофермата съм с още една крачка напред да „създам„ бебе суровоядец. Или поне на 70%. Малката хапва кълнове от люцерна от 9 месечна възраст. Сърдечно благодаря на Людмил, чието изобретение направи възможно отглеждането на изключително здравослвна храна. До скоро писане ;)

 92 
 -: декември 21, 2016, 06:45:15 pm 
Започната от Людмил - Последна публикация от Людмил
Здръвейте, има ли някакаво развитие?

Как може да се сдобие човек с мецел?
Скоро ще се предлагат такива комплекти за покълване за микрофермата
Има, но производителя иска 15 лв. да мицел, просто на тази цена е безсмислено да се предлага...

 93 
 -: декември 21, 2016, 04:18:50 pm 
Започната от Людмил - Последна публикация от moliffko
Здръвейте, има ли някакаво развитие?

Как може да се сдобие човек с мецел?
Скоро ще се предлагат такива комплекти за покълване за микрофермата

 94 
 -: декември 19, 2016, 06:22:25 pm 
Започната от Людмил - Последна публикация от Людмил
И така, допълвам темата, 4 години по-късно. Оказа се, че крушките, които използвах харчат доста ток и бързо изгарят. Затова намерих на Aliexpress LED крушки на супер цена - 85 цента едната цена с доставката! Дават им живот 10 хиляди часа.
Купих 10 броя в студен бял цвят. Боядисах ги с боя за стъкло (продават я в малки шишенца) и замених всичките стари крушки. Ето как се получи:

 95 
 -: ноември 26, 2016, 10:47:46 pm 
Започната от Людмил - Последна публикация от Людмил
След Паневритмията се събрахме около Учителя и стана въпрос за подмладяването. Учителя каза:

Ето една задача: на сто години си; нека съзнателно да се подмладиш. Да се новороди човек, за това се изисква вече наука, знание. И за да се подмлади, той трябва да се освободи от всички отрицателни мисли. Също и за да не остарява, не бива да мисли отрицателно. Казах на една стара жена: „Представете си, че мога да Ви направя мома на 19 години“. Мога да я приспя и като се събуди, ще има лице на 19-годишна мома; щом в театъра става така, може да стане и в действителност. За да се подмладите, дръжте в себе си положителното, а отвън – недоволството; това е мъчно. В подмладяването има три процеса: първо, ще започнете с процеса на ума, после – на сърцето, и накрая – на волята. Има един закон за подмладяване: дружи с младите, радвай се на младостта и ще се подмладиш. Старият иска да се подмлади и като не знае как, умира, за да се подмлади. Смъртта не е нищо друго, освен същото – алхимичен процес на подмладяване. Повтаряш: „Остаряхме, остаряхме…“ и така си остаряваш. Днес се остарява от грижи и от неестествени тревоги, които изваждат всекиго от нормалния път.

Една сестра каза: „Как да не се тревожим?”

Там е работата. Някой остарява, понеже се тревожи постоянно от някои материални работи – че няма да има хляб, топливо и пр. Всичко това влияе на неговия ум. Нека работи за премахване на лошите условия, да не бъде бездеен и да върви напред, без да се тревожи. Да се убеди човек, че не е стар, това е цяла наука. Като дойде до 30 години, по-нататък да не мисли вече за тях, а да каже: „Не зная на колко години съм“.

Някой казва: „Ще умра!“ Не, няма да умреш, но ще идеш горе на ремонт, за да се подмладиш. Човек остарява по внушение; ако би могъл да задържи това, което му се дава, всякога би бил млад. Човек губи повече и печели по-малко и затова остарява, докато някои дървета живеят пет-седем хиляди години. Мярката за време на Земята и в духовните светове е различна. Слънцето обикаля около своя център за двеста и повече милиона години; следователно човек за няколко десетки милиона години навършва една година. Значи Земята трябва да се завърти повече от милиони пъти, за да направи една слънчева година. Та когато си живял няколко десетки милиона години, трябва да имаш съзнание, че си дете! И на Слънцето това дете ще бъде много учен човек.

Според мен, умен човек е този, който може да се подмладява, който може да се лекува, който може да разрешава всички мъчнотии. Ще му дадеш условия и той ще разреши мъчнотиите. Сега трябва да се подмладите. Тези сестри, които са на 50 години, трябва да станат на 40. Тези, които са на 40 години, да станат на 30 години, които са на 30 години, да станат на 20, които са на 20, да станат на 10. От 10 по-долу да не слизате. Също така да е и с братята. Истинското изкуство изисква работа.

Всеки се оплаква, че няма време, а всъщност време има. Някой, като ме слуша, си казва: „Учителю, защо не дойде на младите ми години?“, а някой друг, който е млад на години, като ме слуша, си казва: „Учителю, много рано си дошъл“.

Една сестра пожела: „Учителю, моля, кажете ни някои методи за подмладяване“.

Да не преяждате и да прекарвате известно време в пълен пост. Пълният пост подмладява и ако гладуваш сегиз-тогиз през годината, ще се подмладиш, защото се обновяват клетките. Досега съм ви давал пост за пречистване, още не съм ви дал пост за подмладяване. При сегашните условия човек не може да се подмлади без пост. Освен това пейте, за да се подмладите; старият, като пее, ще се подмлади, а младият, като не пее, ще остарее. Ето един друг метод за подмладяване: правете услуги. Например, вървите си по пътя, паднало е едно дете; ще се спрете и ще го повдигнете. Някоя мушичка се дави; ще я избавите. Или ще полеете някое цвете. Или пък ще изчистите някой замърсен извор.

Ето и съвсем друг метод за подмладяване: всяка година посаждайте царевични зърна, репички, малко магданоз и босилек. За да живее човек дълъг живот, трябва да е поставен при неблагоприятни условия и да мисли. Подмладяването най-първо започва от Причинния свят. В Причинния свят човек ще работи върху подмладяването. Мислите ви трябва да станат млади, после – чувствата, и след това – постъпките. Ще дойде време и за следното: остарее ли човек, приятелите му, които го обичат, ще се помолят за него и той ще се подмлади. Но това няма да стане при сегашните условия.

Някой те погледне и щом ти каже, че вече си остарял, това е едно внушение. Сто души ще те срещнат и ще ти внушат, че си остарял, и това бръмчи в ума ти. Но ти направи обратното: когато срещнеш някого, кажи му: „С десет години си се подмладил!“. И на някой друг пак кажи така, но и на себе си, когато станеш сутрин, кажи: „С десет години си се подмладил!“. Това не е комплимент. Комплимент е това, което не става и е само празни похвални думи, докато това, което става, не е комплимент.

Най-сигурен метод за подмладяване е да се внесе Любовта в сърцето на човека. И който не може да внесе Любовта, той е стар. Достатъчно е човек да прояви Любовта и ще се подмлади и ако има бръчки, ще изчезнат. Под „подмладяване“ разбирам освобождаване от ненужни работи.

Тази сутрин казах на една сестра: „Как е Вашата другарка, с която постоянно живеете? Вие сте старата сестра, на която краката не я държат, а онази сестра, която живее при Вас, е млада и пъргава“. Тази млада сестра е Божественото. Та гледайте да не ви напусне младата. Когато ви напусне, ще остареете, а когато дойде, ще се подмладите. Или казано другояче, обичай Бога, люби Го и ще се подмладиш. Като не Го обичаш, ще остарееш. Друг метод за подмладяване е човек да учи; ученето всякога подмладява.

Една сестра попита: „Кажете ни още някой метод за подмладяване“.

Ето друг метод: работи за Господа, иди и раздай всичко. Казано е: „Иди и раздай всичко и ела, та Ме последвай“. Значи, като раздадеш всичко, няма да останеш в бездейст- вие, но ще последваш Христа, ще работиш за Господа. Ние искаме от Бога все блага, а трябва да направим това, което ни казва Той. Когато гледаш напред, ти си млад; когато гледаш назад в миналото, ти си стар. Вие, млади, поумнявайте, а вие, стари, се подмладявайте!

Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов)

Откъс от книгата „Акордиране на човешката душа“ – том ІІ

 96 
 -: октомври 26, 2016, 08:58:14 pm 
Започната от Людмил - Последна публикация от Людмил
Здравей Людмил,
Първо бих искала да ти благодаря за прекрасния сайт и безценните съвете, които даваш. Казвам безценни, защото те не само могат да избавят човек от здравословните му проблеми, но и да променят целия му живот към по-добро!
Имам въпрос относно прочистванията - започнах с леки прочиствания с билки, строга диета и някои хранителни добавки (като начинаещ). Поръчала съм комплекта Arise and Shine 28 (започнаха да ги произвеждат отново), но вече 2 месеца и половина ме бавят с доставката, тъй като очаквали някаква рядка билка и едва след това ще започнат да изпращат поръчките (имало дълга листа на чакащите). Последно ми писаха, че очакват да започнат с изпълнението на поръчките през май, което означава, че най-рано юни го получа в България.
Та въпросът ми е мога ли да пристъпя към прочистване от паразити и кандида (наскоро бях диагностицирана със свръхрастеж на кандида и не ме свърта да се отърва от тези гадини) преди да съм направила цялостното прочистване на дебелото черво? Някой лечители дори препоръчват да се започне с прочистването от паразити и кандида. Какво е твоето мнение, което е важно за мен? Искам да вметна, че досега съм минала 7-дневен курс на прочистване на червата с клизми, пиене на билки и отвари от билки (предписани от билкар) в продължение на 2 месеца. 
И каква поредност на изброените от теб прочиствания е редно да се спазва, ако искам да ги направя всичките?
Пристигна ли Arise & Shine?
Kaто правило първо се чисти дебелото черво, защото то поема всичките отпадъци, които тялото ще изхвърля при чистенето. Кандида е част от всеки, ако има свръхрастеж значи чревните бактерии не си вършат работата или въобще ги няма. Добре е да се направи курс с пробиотици. Същото така яденето на сладки неща и изделия от брашно стимулират растежа на гъбичките.

 97 
 -: октомври 12, 2016, 09:06:23 am 
Започната от Людмил - Последна публикация от Людмил
http://www.monitor.bg/a/view/28837-114%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%87%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-71%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%B5%D0%BD-%D1%83%D0%B6%D0%B0%D0%B6%D0%BE%D1%80-%D0%B2-%D0%9A%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%B9/

 98 
 -: август 28, 2016, 06:00:49 pm 
Започната от Людмил - Последна публикация от Людмил
ТОва с антибиотика е от преди повече от година и половина, след това съм му давала различни пробиотици и уж добри.. А до тоалентна ходи в гърне, така не притискат ли крачетата коремчето като в клекнала поза? Да със сигурност има проблем с чревната флора..
Гърнето е добре, после като дойде време за тоалетна, може да си направите платформа, здравословно ще е за вас и за детето.

Може да опитате да спрете за известно време млечните продукти, да видите има ли промяна в изхождането. Направете после същото с тестените - спрете ги напълно, заменете ги временно с царевица.

 99 
 -: август 28, 2016, 05:44:58 pm 
Започната от Людмил - Последна публикация от kate
ТОва с антибиотика е от преди повече от година и половина, след това съм му давала различни пробиотици и уж добри.. А до тоалентна ходи в гърне, така не притискат ли крачетата коремчето като в клекнала поза? Да със сигурност има проблем с чревната флора..

 100 
 -: август 28, 2016, 05:03:47 pm 
Започната от Людмил - Последна публикация от Людмил
Благодаря много за отговора! Аз съм се стремила да се храни здравословно, доколкото ми е възможно.. Месо не яде, избягвам и бялото брашно и захарта разбира се.. Даже когато започна проблема такива неща не знаеше какво са! Също не е ваксиниран, и е кърмен до 2 години.. За съжаление обаче антибиотик му е даван още от първия му ден на този свят  :'( , тъй като бях оперирана по спешност.. Слабо място му е стомахчето май, и червата..( Има проблем с изхождането напоследък през ден.. а консистенцията не е много хомогенна).. Пробиотик съм му давала много пъти (но не точно този). Кълнове и той обича много, най-вече от боб мунг. А обут не мога да го накарам да ходи, дори и през зимата. Чудя се като гледам деца, които се хранят с всякакви боклуци, имат ваксини, родителите им нямат представа от здравословно хранене, имат хубави зъби, а ние които уж се стараем децата да растът природосъобразно се сблъскваме с такъв проблем.. Майчината хипноза съм я прилагала при друг проблем и знам, че действа!! Благодаря ще я използвам и при зъбките! (А какво мислите за ГНМ?)
Щом му е даван антибиотик, на всяка цена направете един курс с пробиотици.
Ако има проблем с изхождането, привикнете го да го прави в клекнала поза - освен, че това е правилният начин и децата го знаят, това има много благоприятно въздействие  върху червата.  Също така газове, лош мирис, неправилна консистенция, не потъващи изпражнения говори за недобра чревна флора, или хранителна алергия към глутен/казеин.

Страници: 1 ... 8 9 [10]