Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Потребителско име: Парола:
Страници: [1] 2 3 ... 10
 1 
 -: ноември 12, 2018, 04:31:26 pm 
Започната от Людмил - Последна публикация от Людмил
Микроферма е вече официално в търсачката на Google. Посетете google, а след това оставете мнение за машината, натискайки бутона [Напишете отзив]
 

 2 
 -: ноември 07, 2018, 08:34:26 am 
Започната от Людмил - Последна публикация от Людмил
https://vihrogon.bg/%D0%B1%D0%B0%D0%B9-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%BE-%D0%B1%D1%83%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%82%D1%8F-104-%D0%B3-%D0%B1/?fbclid=IwAR3j_j8J9IsKFoX4qQLyyYpQNqDAOluSo0_OPgNYObJ-z8n8FatTad90TRc

 3 
 -: октомври 04, 2018, 12:53:50 pm 
Започната от tlt - Последна публикация от tlt
Здравейте,

искам да попитам някой има ли опит  във вкореняването
на резници във микрофермата?


 4 
 -: септември 18, 2018, 10:14:07 am 
Започната от Людмил - Последна публикация от Людмил

 5 
 -: септември 08, 2018, 11:52:28 pm 
Започната от Людмил - Последна публикация от Людмил
Допълнение по темата. Експериментирам с новият тип LED крушки с влакно - по-евтино излиза и надявам се да траят повече.
Излизат $0.81 бройката, с доставката по пощата. Взех ги оттук.



Използвах ето такива бои за стъкло за да ги боядисам:



Този път реших да ги лепя директно, защото се оказа, че фасунгите от влагата ръждясват и се повреждат:


Отгоре нахлузвам парче термошлаух и го запълвам със силикон:


После го нагрявам и той се свива



Ето ги със залепени кабели, готови за гирляндите. Като ги завърша и запаля, ще допълня със снимки

 6 
 -: юни 02, 2018, 02:52:01 pm 
Започната от Людмил - Последна публикация от Людмил
Eто прекрасно интервю с артиста, изиграл главният герой във филма: http://pravoslaven-sviat.org/2018/05/17/%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d1%89%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d0%bc-%d0%b2-%d1%87%d0%b5%d1%82%d0%b2%d1%8a%d1%80%d1%82%d1%8a%d0%ba-%d0%b0%d0%ba%d0%be-%d1%83%d0%bc%d1%80%d0%b5%d0%bc-%d0%b2/

 7 
 -: май 20, 2018, 09:46:07 pm 
Започната от Людмил - Последна публикация от Людмил
Медицинската общност отдавна алармира за многото рискови фактори за здравето, свързани с нездравословното хранене. Храните, които ядем могат значително да допринесат за възникване на живото-застрашаващи болести, като сърдечни заболявания, рак, диабет, високо кръвно налягане и др.

Най-новите изследвания в областта на храненето дават нов и обещаващ поглед върху връзката между храненето и хроничните болести: влиянието храната върху бактериите в червата ни.

Според тази нова перспектива, разкрита във филма Чревна реакция, ключът към превенция на заболяванията може да се крие в начина по който подхранваме бактериите, които живеят в червата ни. Десетилетия наред учените, подобно на останалите хора, смятаха, че бактериите са ужасни и болестотворни паразитиращи форми, от които трябва да се пазим и да се защитаваме. И съвсем наскоро, благодарение на модерните технологии в медицината, бяха разкрити незнайни досега влияния на чревната флора върху цялостното състояние на организма.
След продължителни изследвания, които все още продължават, ние започнахме да разбираме ползите свързани с бактериите, които населяват телата ни. „Добрите” бактерии регулират функцията на имунната система и поддържат високи защитни сили срещу болестотворните бактерии във външната среда. С две думи те се явяват решаващи за нашето добро физическо и умствено здраве.

Филмът „Чревна реакция” ни показва механизмите, които използва природата за да внесе полезните бактерии в тялото още от самото ни раждане. При естествено вагинално раждане новороденото приема здравословни бактерии от майката и те са първият му имунен щит срещу външната среда. Изследванията показват, че с увеличаването на ражданият със секцио довежда до нарастване на астмата, алергиите и диабета сред децата. Ще видим по-нататък във филма, как нездравословното хранене отключва автоимунни и възпалителни процеси, които довеждат до церебрална парализа, диабет и редица заболявания.

Възможно ли е чревната флора да е универсален барометър, който да показва рискът от болести, като рак и диабет, които днес са бич за съвременното човечество? Ще разберете как проста промяна в храненето ще ни помогне да ги избегнем и да постигнем дълголетие.

Филмът може да бъде свален от тук или гледан онлайн:


 8 
 -: април 27, 2018, 11:04:00 pm 
Започната от Людмил - Последна публикация от Людмил
Допълнение - след като старата помпа изгоря, понеже фонтана остана без вода, добавих този предпазен поплавък-ключ, който я изключва, когато нивото на водата падне.

 9 
 -: април 01, 2018, 01:51:15 pm 
Започната от Петър Петров - Последна публикация от Петър Петров
Здравейте отново,
Споделям опит с още един експеримент.
Оставих тревата от пшеница да расте в микрофермата, докато не опря в капака. Получи се височина около 20 см.
Предположих, че след като е два пъти по-дълга тревата, ще се получи два пъти повече сок.
Да, ама не :). Получи се почти същото количество, както когато тревата беше около 10 см. Освен това добавих и един малък лимон, за да се използва максимално количеството в сокоизтистквачката.
Извод:
Сокът от 10 см пшеничена трева + 1 ябълка = Сокът от 20 см трева + 1 малък лимон.
Следващия път няма да чакам тревата да порастне толкова голяма.
Още едно наблюдение - когато се получат две реколти от тревата, семената, които образуват килимчето от корени започват да мухлясват.
Затова, според мен най-оптимално е да се направят 2 реколти с височина на тревата около 10 см и след това да се посеят нови семена.
И като отчетем, че 500 гр. пшеница е 0,56 лв. и разходът на ток и вода на микрофермата е под 1 лв. на месец - направо нямам думи с колко малко средства се получава един от най-полезните сокове.
В допълнение - палачинки /брашно от лимец, пълнозърнесто брашно, яйца, кисело мляко, сол и вода/.
Безкрайно съм благодарен на Людмил за изобретението МИКРОФЕРМА и възможноста да имаме на трапезата толкова полезни храни и сокове почти без пари.









 10 
 -: април 01, 2018, 01:22:16 pm 
Започната от Петър Петров - Последна публикация от Людмил
Aaaa, много добро!

Страници: [1] 2 3 ... 10