Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Потребителско име: Парола:

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - Людмил

Страници: 1 ... 14 15 [16]
226
Филмов преглед / Великата тайна на водата
« -: септември 28, 2012, 11:01:34 pm »
Водата има изключително важно послание за нас – че трябва много внимателно да се вгледаме в самите себе си. Онова, което тя ни показва, прави посланието й изумително, кристално ясно.

Знаем, че човешкият живот е пряко свързан с качествата на водата – както на заобикалящата ни, така и на онази в телата ни. Човешките енергийни вибрации, мислите, думите, идеите и музиката влияят на молекулярната структура на водата, на същата тази вода, която представлява повече от седемдесет процента от организма на зрял човек и покрива точно същото количество от повърхността на нашата Земя.

За разлика от филмите на Discovery и BBC, които следват твърда атеистична и материалистична линия, в този руски документален филм ще получите много по-обхватен поглед върху невероятната способност на водата, като живо същество да отразява всяка наша емоция и мисъл. Тя реагира на нашите думи, мисли, на музика, на молитва.

Нека не забравяме, че вода се съдържа в почти всичко около нас -- в храната (хляб, плодовете, готвени ястия и др.) в напитките (вино, безалкохолни и др.).
След като гледате филма ще видите в нова светлина някои древни свещенни ритуали. Знае се, че християнската църква използва въздействието на светена вода и нафор. А съвременната наука ни показва, че освен чисто символичното им значение, те имат и благотворно енерго-информационно въздействие върху състоянието на човека.

Хомеопатията, например, използва свойството на водата да "попива" енергийно-информационни послания. Когато попаднат в досег с човека, те му предават информацията, с която са заредени.

Ще разберете и смисълът на благодарствената молитва изказана преди ядене пред храната на трапезата.

Филмът може да бъде изтеглен оттук.

227
Филмов преглед / Остров
« -: септември 28, 2012, 10:58:24 pm »
Дълбоко докосващо духовно изживяване

"Oстров" не може да се нарече просто филм. Той е духовно изживяване, с дълбоко послание. Той надхвърля граници на религия, вяра, раса... В него можете да усетите истинската същност на човешкото същество.

Филмът може да бъде изтеглен оттук с торент клиент. Eто и субтитрите: http://forum.mikroferma.com/index.php?action=dlattach;topic=1282.0;attach=255

228
Чудесен филм за истинската любов, за отдадеността на една жена, за вярата в щастието, за дълготърпението... Една истински докосваща история с дълбочина, който оставя следа в душата ви...

Филмът може да бъде изтеглен директно оттук с torrent или с e-mule клиент чрез този линк.

229
Филмов преглед / Зелената планета
« -: септември 28, 2012, 10:47:47 pm »
Един мост през времето - Шестата раса и днешното безпътно човечество

Филмът е един неоткрит шедьовър, а и вероятно отхвърлен, като Powder.

Добре съчетаващ фантастика и хумор, този нискобюджетен филм ще ни накара да се замислим за много фундаментални неща от живота, които са всеки ден пред очите ни и въпреки това остават незабелязани.

Ще имате шанса през очите на една жена от духовно напреднала раса да погледнете светът в който живеем, с всичките му абсурди -- парите, асфалтът запечатал земята, храната ни направена от труповете на убити животни, металните кутии на колела, които тровят всичко наоколо с пушеците си... и в този контраст ще видите как ще изглежда истинският човек, човекът от Шестата раса, на една бъдеща Земя.

Kакво се случва с човек, когато изключат ума му?

Липсват първите 5 минути от филма, но не е фатално.

Филмът може да бъде изтеглен с torent клиент

230
Филмов преглед / Powder
« -: септември 28, 2012, 10:42:09 pm »
Незабравим и непредсказуем

От страни погледнато няма нищо ново в този филм, чиито главен герой има свръх-естествени способности. Тази тема често се експлоатира във филмите напоследък. Но докато в тях посланието е плитко или въобще липсва, то в сърцевината на Powder е скрито дълбоко предупреждението -- ние, като раса, която отрича духовната си същност, сме в задънена улица с фатален край. Или, както простичко го казва един от героите във филма "когато технологията надмине човечността".

Ние хората сме в голяма опасност, защото възприятието ни за истинският смисъл на човешкия живот е изкривено до неузнаваемост. Губим човешкият си облик в името на технологиите, които ни отдалечават от истинската ни същност, която прави всеки един уникален.

Филмът показва, че един уникален индивид, който е съхранил душевната си чистота не се приема от тези, които вече са загубили човечността си.

Ще забележите може би паралел с Мила, от филма Зелената планета, която идва от Шестата раса в бъдещето. В нейно лице, както в лицето на Powder ще видите човекът от новата раса, която сега се заражда.

Филмът може да бъде изтеглен оттук .

231

[Филмът "Раждане с оргазъм - грижливо пазената тайна" може да бъде изтеглен оттук.]

Едва ли сте очаквали да срещнете думите „оргазъм” и „раждане” в едно и също изречение. Колкото и невероятно да звучи, все повече майки вярват в „Оргазмово раждане”. Според тях раждането не трябва задължително да бъде болезнено преживяване, а напротив – може да бъде толкова приятно и възторжено, колкото и моментът на зачеване.

31-годишната адвокатка от Брайтън Изабел Патерсън е родила първото си бебе Амелия миналия декември. Тя е убедена, че е имала тъкмо оргазмово раждане, което освен това е било наблюдавано от съпруга и Джеймс. Изабел си спомня раждането като един от най-приятните дни в живота си:

„Наясно съм колко много жени ще прочетат това и ще зяпнат в пълно недоумение и недоверие. Очаквам, че ще определят моето преживяване като някакъв вид самовнушена фантазия, успяла да подейства поради крайното изтощение. Ако не ми се беше случило, сигурно и аз щях да реагирам така. Когато днес разказвам на моите приятелки, повечето от които са раждали в продължение на 10-20 болезнени часове, те също не могат да повярват, че съм преживяла най-приятните седем часа от живота си. Когато добавя, че всичко е било придружено от оргазъм, всички вече ме смятат за ненормална или заблудена. Идва ми да не разказвам вече на никого”, споделя Изабел.

„Както повечето бъдещи майки, бях ужасена при мисълта за раждането. Аз съм типичният прагматичен адвокат и бях избрала раждане в болница с колкото се може повече обезболяващи още преди изобщо да забременея. Не виждах смисъл да правя всичко сама при положение, че медицинската наука може да ми предложи толкова много начини за улесняване на процедурата. Бременността ми продължи без усложнения, но идеите ми за раждането се промениха. Започнах да се интересувам от по-естествените алтернативни методи. Хареса ми идеята да извикам опитна акушерка, която да дойде у дома и да ми помогне. Става въпрос за акушерка, която не помага в самото раждане и не осигурява медицинска грижа, а по-скоро служи като професионален треньор и дава емоционална и практическа помощ по време на раждането.

Когато започнаха контракциите, извиках уговорената акушерка. Раждането ми беше пресрочено със седмица и исках да ми помага някой, който не е емоционално обвързан с мен. Съпругът и майка ми спяха и реших да не ги събуждам, защото знаех, че ще започнат да се паникьосват. Акушерката беше спокойна и много позитивна и ми обясни колко прекрасно може да бъде цялото преживяване. Така прекарах три часа с контракции преди майка ми и съпругът ми изобщо да се събудят.

Контракциите ми се учестиха и малко преди да родя, помня, че започнах да усещам приятни чувства. Най-невероятното усещане започна да се появява в таза ми и се разпространи по цялата долна част на тялото. Заливаха ме вълна след вълна чисто удоволствие. Тазът ми започна сам да се движи надолу, краката ми трепереха и аз изпитах дълъг оргазъм, който продължи сякаш часове. Разбира се, при раждане представите ти за време са доста различни.

Знам, че преживях серия от оргазми в рамките на час. Съпругът ми после разказа, че съм крещяла постоянно: „Боже, толкова е хубаво, като да правиш любов.” Треперех и се усмихвах. Акушерката ми каза, че клиторът ми е пулсирал, а аз затварях очи в екстаз при всяка вълна, докато бебето се придвижваше надолу. Мъжът ми буквално остана с отворена уста. Не знаеше какво да каже. Все пак после каза, че е било очевидно за какво става въпрос.

Бебето ми се роди три часа по-късно без никакви болкоуспокояващи, а възстановяването ми беше изключително бързо, защото нямах нужда от шевове. Чувствах се чудесно, малко объркана и засрамена от това, което бях преживяла. Чувствах и някаква вина, че съм се усещала сякаш правя секс, докато раждам дъщеричката си. Влязох в интернет и видях, че хиляди жени са имали моето преживяване.

След раждането бях толкова развълнувана, че исках да споделя случилото се с приятелите си, но техните реакции бързо ме научиха, че подобно нещо е по-добре да си остане лично. Жалко е, че жените са твърде срамежливи, за да говорят открито за оргазмовото раждане, но се надявам, че в бъдеще ще сме по-свободомислещи за нашата сексуалност.”

Maйкъл Одънт, акушерът, който направи революция като въведе раждането под вода, потвърждава тезата на Изабел Патерсън. Според него в миналото хората са вярвали, че по време на секс жената не може да получи оргазъм. „Смятам, че в бъдеще еволюция ще претърпи и идеята, че жените не могат да получават оргазъм по време на раждане и това ще започне да се приема като нещо естествено. Оргазмовото раждане се потвърждава от свидетелствата на хиляди жени. В последната си книга описвам рефлекса, който служи за изхвърляне на плода и същевременно докарва жената до оргазмено състояние и й помага да роди по-бързо. По време на раждане в тялото се случва огромна хормонална промяна, която повишава отделянето на пролактин, бета-ендорфини и окситоцин. Тези молекули на удоволствието също помагат на детето да се роди.”

Социалният антрополог Шийла Китцингер говори за оргазмовото раждане от години. Според нея изглежда малко прекалено да искаме от хората да се убедят с очите си за какво става въпрос, но това наистина е единственият сигурен начин да се уверят. „Оргазмовото раждане не означава да крещиш постоянно от болка. Проблемът е, че раждането в наши дни се прави по часовник и под постоянен надзор, често агресивен и жените не могат да изразят спонтанно чувствата си. Няма и как – когато постоянно някой ти казва как да дишаш и какво да правиш. Но ако ги оставим на мира, раждането може да се превърне в нещо наистина прекрасно – в топли вълни от страст. Когато главата на бебето достигне перинеума, тя стимулира еротична реакция известна като рефлекс на Фергюсън. Това се случва само, ако на жената не й се казва постоянно да се напъва.”

Маги Хоуел, основател и директор на Центъра за родилна хипнотерапия, казва, че за повечето жени раждането е „нещо, което трябва да преодолеят”. „За някои жени обаче, раждането може да бъде екстаз, вдъхновение и дори оргазъм. Ако жената се чувства в пълна безопасност, отпусната, спокойна, уверена и имаща вяра в тялото си, нейното преживяване може наистина да бъде приятно.” Според Хоуел при раждане се отделят много от същите хормони, както при правенето на любов. В този смисъл е напълно възможно жена да изпита оргазъм по време на раждане.

Филмът "Раждане с оргазъм - грижливо пазената тайна" може да бъде изтеглен оттук.


Страници: 1 ... 14 15 [16]