www.MikroFerma.com

Микроферма => Покълване на кълнове и поници => Темата е започната от: krik в декември 13, 2013, 09:26:36 pm

Титла: Замразяване на кълнове
Публикувано от: krik в декември 13, 2013, 09:26:36 pm
Здравейте съмишленици и съфорумници,

Понякога замразявам някои зеленчуци и така ги съхранявам известно време. Хрумна ми, че мога да замразявам и кълнове. Разбира се, най-здравословно е те да се консумират веднага. Но все пак някой от Вас замразявал ли е кълнове?
Аз мисля, че е добър вариант да имаш готови наличности, които можеш веднага да извадиш от камерата, вместо да ги чакаш няколко дена. Например след пътуване или почивка.
Какво мислите по въпроса ? :-)
Титла: Re: Замразяване на кълнове
Публикувано от: grafs в март 23, 2015, 04:25:55 pm
Студът унищожава ензимите; замразяването на храни е удобство, но ги лишава от
ценните им ензими
Титла: Re: Замразяване на кълнове
Публикувано от: Светлана в март 08, 2016, 08:28:19 am
Здравейте,
А как стои въпросът със съхранението на кълновете и пониците, които не сме успели да изядем веднага? Разбрах, че може да се съхраняват в хладилник, но има ли някакви правила - в какви съдове, с капак ли да са затворени, на кой рафт в хладилника, за какъв период и пр.?
Имам нужда от тази информация, за да мога да си нагодя необходимите ни количества.
Титла: Re: Замразяване на кълнове
Публикувано от: Людмил в март 08, 2016, 02:56:32 pm
Здравейте,
А как стои въпросът със съхранението на кълновете и пониците, които не сме успели да изядем веднага? Разбрах, че може да се съхраняват в хладилник, но има ли някакви правила - в какви съдове, с капак ли да са затворени, на кой рафт в хладилника, за какъв период и пр.?
Имам нужда от тази информация, за да мога да си нагодя необходимите ни количества.
В купа, покрита с найлон. Да няма вода в купата. И това цялото в хладилника.