Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Потребителско име: Парола:
Страници: [1] 2 3 ... 10
 1 
 -: октомври 09, 2017, 11:37:57 am 
Започната от Людмил - Последна публикация от Людмил
Пълното гладуване може да излекува хипертония, епилепсия, психични заболявания, безсъние, сърдечни болести, артрит, язва, астма. То подмладява организма. Пълното гладуване може да допринесе за премахване на камъните в жлъчния мехур. Предотвратява кариес и подобрява състоянието на венците.

Най-ефикасно обаче пълното гладуване се отразява на храносмилателната система.
Пълният глад е начин да оздравеем без лекарства.
Гладуването стимулира обмяната на веществата, подмладява организма, забавя стареенето. Още в дълбока древност Хипократ, Авицена и други лечители са лекували своите болни чрез пълен глад. Днес също има много научни данни, разкриващи механизма на лечебното действие на гладуването.
По време на пълен глад организмът има възможност да използва енергията, която по принцип изразходва за храносмилане на храната, за лечение на посочените по-горе заболявания и за изчистване на организма.
Процесът на самоизчистване започва в първите часове на гладуването. Това проличава по определени признаци.

ОБЪРНИ ВНИМАНИЕ!
Езикът се покрива с налепи, понижава се температурата на тялото, появява се усещане за слабост. При гладуване урината е гъста, тъй като в нея се увеличава концентрацията на отделяните от бъбреците отрови. Червата също се пълнят с отрови, тъй като в стомаха не постъпва храна, която по принцип стимулира перисталтиката, поради което тя става по-бавна.
Два-три дни гладуване изменят секрецията в стомаха. Вместо солна киселина, започват да се отделят ненаситени мастни киселини, които помагат на черния дроб да се изчисти от стария застоял жлъчен сок, а това нормализира функцията на черния дроб и на жлъчния мехур. В крайна сметка това оказва цялостно положително влияние на храносмилателната система.

И ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ
Понякога в силно затлачения организъм може да произтече еднократно изхвърляне на много голямо количество токсини в кръвта, и то за кратко време (докато се отделят от организма) и да се появят такива неприятни симптоми като слабост, прилошаване, гастроентерит, обрив, депресия. Не се плашете, това не е задълго, всичко бързо ще отшуми, затова пък след това самочувствието ще се подобри. За избягване на подобно състояние е желателно, преди да предприемете твърдо гладуване, да минете 2-3 дни на по-лека диета. Не е изключено и повишаване на температурата. Признаците за това, че организмът е изчистен, е възвръщане на чувството на глад, което изчезва още в първите дни на гладуването.

КРАТКА МЕДИЦИНСКА СПРАВКА
Тъй като не постъпва храна, организмът започва да получава хранителни вещества от собствените си тъкани, като ги разтваря. При това най-напред се разтварят тъканите, които не са необходими за жизнеспособността му. Неслучайно в резултат на гладуването изчезват мастните наслагвания, кистите, различните доброкачествени туморни образувания. Дори могат да се разнесат и злокачествени образувания, ако са в най-ранен стадий.
В резултат на този процес на гладуване в кръвта се изхвърлят различни отрови, токсини и други вредни продукти, които години наред са се натрупвали в тъканите на организма. Изхвърлени в кръвта, те се извеждат чрез червата, кожата, бъбреците и белите дробове, затова при гладуване често се появява неприятна миризма в устата, а езикът е обложен с бели налепи. Тези признаци свидетелстват за това, че протича активен процес на изчистване на организма. Когато изчистването завърши, езикът пак си става чист.

АКО ТОВА ВИ ИНТЕРЕСУВА
КАК ДА ПРОВЕДЕМ ПЪЛНОТО ГЛАДУВАНЕ
Два дни преди започване на гладуването изключете от менюто си животинските продукти. Минете на растителна диета.
Започнете с не повече от двудневно гладуване, впоследствие може да го увеличите на три дни. Продължителността на едно такова гладуване може да увеличите най-много до седем дни, по-продължително гладуване в домашни условия не се препоръчва, да не кажем - забранява се. Ако проведете едно такова гладуване, може да повторите процедурата, но след прекъсване не по-кратко от няколко месеца.

ПИЙТЕ САМО ВОДА
В течение на гладуването не трябва да се яде абсолютно нищо. Може да пиете само вода - често и в малки количества. Необходимо е да изпивате на ден по 1,5-2 литра течности. Освен чистата вода можете да си позволите слаб шипков или зелен чай.
При много силно усещане за глад, което е най-изразено в първите два дни, може да добавите към водата 1-2 чаени лъжички лимонов сок или 1 чаена лъжичка мед.
Предния ден си направете клизма с 2 литра вода с 1 лъжичка лимонов сок. В следващите дни на гладуването е необходимо да си правите клизма всеки ден. Клизмите са нужни, тъй като организмът започва да всмуква и малкото останала в червата храна, а това са най-вече шлаки, токсини и други подобни, които само го тровят.

ВНИМАНИЕ!
Забранен е приемът на каквито и да е лекарства. Трябва повече да се движите и да излизате на чист въздух, но без да се преуморявате. Препоръчва се най-вече ходене, лека гимнастика, лек физически труд, игри. Правете си масаж и водни процедури - особено полезен е контрастният душ. Почивката е много важна. Знайте също, че тялото трябва да бъде на топло.

СЪЗДАЙТЕ СИ ДОБРА ПСИХОЛОГИЧНА НАСТРОЙКА
Повярвайте в силата на гладуването. Не очаквайте незабавен резултат, запасете се с търпение.
По време на гладуването се занимавайте с автотренинг. Повтаряйте си: “През всеки ден на глад от моето тяло се изхвърлят опасни отрови, организмът ми се изчиства. Аз ставам все по-здрав и по-здрав, все по-щастлив и по-щастлив. Лъжливият навик да ям вече го няма, аз ще доведа гладуването докрай.” Към тези думи впоследствие може да добавяте други, ако се появят неприятните усещания, за които споменахме. Казвайте си: “Това ще отмине, то вече отминава, отива си, отива си...”
Обикновено най-тежки са първите два дни от гладуването. През тези дни шлаките понякога се изхвърлят чрез повръщане. Това е крайно неприятно, но трябва да го изтърпите, всичко бързо ще отмине. В такива случаи пийте по 1 чаша вода с 1 лъжичка лимонов сок.

КАК СЕ ПРЕКРАТЯВА ГЛАДУВАНЕТО
На този процес трябва да се обърне особено внимание. Преходът от гладуването трябва да продължи толкова, колкото е продължил процесът на пълното гладуване. Най-важно е да не преядете през този период, тъй като стомахът се е свил по време на гладуването. През целия преход (някои го наричат захранване) не трябва да се консумират продукти от животински произход.
ПРЕЗ ПЪРВИЯ ДЕН на прехода приемайте много малки порции храна пет-шест пъти на ден, например с тричасови интервали. Не трябва да приемате мазнини и сол, а най-добре е да пиете размразена (снежна) вода, която можете да получите, като първо я преварите, а след това я замразите в хладилника и след това пак я разтопите. При усещане на сухота си изплаквайте устата с такава вода.
Първото ядене трябва да е от зеленчуци. Препоръчва се салата от пресни плодове, за предпочитане настъргани моркови или нарязано зеле. Като подправка можете да си позволите лимонов или портокалов сок. Хубаво ще е да си хапнете резен диня, ако, разбира се, улучите този сезон. Второто ядене да е от салата и картофи. Третото - от варени зеленчуци. Можете още два-три пъти да си хапнете през този първи ден, но само плодове и зеленчуци.
ПРЕЗ ВТОРИЯ ДЕН можете да ядете овесена или грахова каша, сурови или варени зеленчуци, а така също плодове и сок. Този ден все още се въздържайте от поемане на масла.
НА ТРЕТИЯ ДЕН за първи път можете да си позволите 1 чаена лъжичка растително масло, филия сух хляб и не повече от 1 лъжичка мед.
В оставащите дни на прехода към нормално хранене, постепенно увеличавайте (разбира се, до определен предел) обема на храната и асортимента на продуктите.
В следващите дни се хранете така, както през третия ден от прехода (ако сте гладували три дни, значи и преходът е 3 дни), без обаче да употребявате продукти от животински произход, с изключение на кисело мляко. Киселото мляко можете да започнете да приемате на петия ден от прехода, като същия този ден можете да си позволите и няколко ореха.
Самостоятелно изпразване на червата настъпва на първия или втория ден по време на захранването. Ако това не се случи, трябва да си направите клизма.

ПО КАКЪВ НАЧИН ДА СЕ ХРАНИМ
Полза от това гладуване ще има само ако след него започнете да се храните правилно
Много важно за запазване на постигнатото (от гледна точка на вашето здраве и на вътрешната чистота, постигната от гладуването) е един ден в седмицата да изкарвате без ядене, да минете само на сокове или на пълен глад.
Пълното кратковременно гладуване само на вода е по-лесно и по-просто, отколкото например да карате само на сокове. Всеки би могъл да изтърпи 24-часово гладуване, например в петък или в събота - от вечеря до другата вечеря. Още по-ефикасно е от петък вечерта до неделя сутринта (36 часа). Тези всекидневни гладувания ще изчистят организма от замърсяване, което е неизбежно, колкото и да се опитваме да ядем само чиста храна.
А кратките седмични гладувания са полезни затова, защото с продуктите, които ние приемаме (особено пържените и млечните), се предизвиква образуване на голямо количество слуз. Натрупвайки се в организма, тя задръства цялата отделителна система, запушва носа, гърлото, белите дробове и целия храносмилателен тракт. Излишъкът на слуз се изразява чрез хремата.
Всекидневните изчиствания позволяват да се избегнат болестите, свързани с това натрупване на слуз в организма ни. Вместо 24-часови гладувания може да се проведе едно тридневно гладуване в месеца.
И все пак най-препоръчително е 24-часовото седмично гладуване, защото то се понася най-леко и е най-ефикасно.

ВПРОЧЕМ!
В процеса на самоизчистване е много важна оптимистичната настройка. Започвайки да гладувате, вярвайте в успеха и ще постигнете удивителни резултати. Организмът сам ще се справи с всякакви заболявания, а когато това ви стане навик (да изчиствате организма си от време на време), вие наистина ще се справите с всички болести. 

източник: blitz.bg

 2 
 -: септември 25, 2017, 09:11:10 am 
Започната от Людмил - Последна публикация от Людмил
Според Д-р Ш. Видал, най-много столетници е имало в балканските страни, на второ място са латинските страни, и накрая англо-саксонските. Статистиката по-долу е публикувана през 1912 г. от Имперската служба за хигиена в Берлин: Тогава са живели в:

България... 3883 столетници/ centenaires (или 1/1ooo от общия брой на населението)
Румъния .... 1074 »
Сърбия..... 573 »
Espagne... 410 »
France ... 313 »
Italie ... 197 »
Autriche-Hongrie ... 113 »
Angleterre .... ............92 »
Russie .................. 89 »
Allemagne .... ............76 »
Suisse .....9 »

Всъщност, по-правилно е да се каже: най-много столетници има в православните страни, където стриктно се спазват църковните пости. Причината е проста - дните за вегетарианството и веганството (неядене на млечни продукти, яйца и др.), според православната църква, са общо над 200 дена в годината.
И както виждате, първите три най-дълголетни страни в списъка по-долу са православни. Най-модерни изследвания съвсем наскоро потвърдиха, че постът удължава живота.

Ще ви кажа две случки, които лично съм чул и видял:

1. Преди 15 години купих една къща в еленския балкан от възрастен човек. Когато установих, че покрива тече и има нужда от пренареждане го попитах да ми препоръча майстор. А той вика - никакъв майстор не ти трябва, аз ще го пренаредя! И наистина качи се заедно с още един помощник и за един ден оправиха покрива. А тогава дядо Стоян беше над 80 годишен, но изглеждаше по-жив и пъргав от сина си. Когато го попитах как така се е запазил в такава отлична форма, какви храни е ял и т.н. той каза - "нищо специално не съм правил, но през целият си живот от дете до сега съм спазвал стриктно постите." Това, че спазва постите го потвърди и синът му.

2. Пътувах във влака от Плевен за Горна Оряховица и се заговорихме с една жена, която точно беше изписана от плевенското отделението по сърдечно-съдова хирургия. И тя разказа, че в стаята ѝ имало много възрастен човек, над 90 години, който бил там за някаква малка операция. Както той споделил, това било първото му постъпване в болница. Дочула докторите да си разговарят, че като оперирали дядото, видели, че кръвоносните му съдове са чисти, еластични, като на млад човек. И при визитацията го попитали: дядо ти с какво се храниш, специална диета ли е, че си запазил така добре кръвоносната система?
А той отговорил - само спазвам Божиите пости, нищо друго.

 3 
 -: септември 10, 2017, 10:32:27 am 
Започната от Людмил - Последна публикация от Людмил
Един филм, който трябва да се гледа от всеки, най-вече от тези, които вървят (или си мислят, че вървят) по духовна пътека.

В  него се разглеждат фундаменталните принципи, засягащи самата наша същност, Аз-ът и това, което стои зад него - наблюдателят, т.е. ние като единно съзнание.

Илюзиите на ума, миражите и пълният му контрол над битието ни. Пълното доверяване на Реала (Бога, Вселената) е ключът към всичко. Но малцина смеят да посегнат към него...

Без сериозно осмисляне на тези неща, всякакви духовни практики и пътеки са безплодни.

Като продължение ви препоръчвам да прочетете книгата "Опасни сънища за силата"  - тя ще ви даде много важно разбиране за същността на вашият ум. Вижте също и тези три преживявания на Самадхи.


 4 
 -: август 31, 2017, 07:23:27 pm 
Започната от Людмил - Последна публикация от Людмил
В последно време се заговори, че в основата на така наречените автоимунни заболявания, които са бич за модерното човечество – рак, диабет, артрит, сърдечни заболявания и др. стоят хроничните възпалителни процеси. Това се потвърждава вече и скорошното откритие, че възпалението на артериалната стена е истинската причина за сърдечната болести. Потвърждава се и от много лечители и доктори: http://www.lechitel.bg/newspaper.php?b=137 Знам доктор в Кипър, който лекува множествена склероза просто премахвайки възпаленията от тялото. Той самият е излекувал себе си.

Самата природа на хроничните възпаления в тялото остава неизвестна за науката, въпреки многото изследвания.
Но ето, един съвсем обикновен човек, електротехник, сам открива причината. И тя е... липса на контакт със земята.
Тялото е електрическа система, всичките ни ограни и клетки използват електричество при работата си. И като всеки качествен уред тялото има нужда да бъде заземено. НО ТО НЕ Е. Хората са се изолирали от земята с обувките си, някои не стъпват със седмици, дори с месеци боси по земята. Това създава сериозен електрически дисбаланс в тялото, който на свой ред предизвиква хронични възпаления. Попълнете тази анкета и вижте резултатите, те говорят сами за себе си: https://www.poll-maker.com/poll1860094x62e24c1f-50

А това може да окаже много важна, липсващата връзка със здравето ни. Вижте филма и сами решете за себе си.


 5 
 -: август 18, 2017, 10:22:37 pm 
Започната от niki - Последна публикация от Людмил
Здравей!

Благодаря за отговора. Не е. Това си го бях намислил като идея. Да си взема и от него за да видя как става. Не съм покълвал лимец скоро. Експериментирах с други посеви.  :) . За съжаление май ме сполетя авария преди няколко дена.  :-\ . Имам проблема на Антоанета (Работа с микрофермата) - "Помпата впръсква непрекъснато вода". Не знам дали сте го разрешили успешно и каква е била причината? Мисля да драсна в същата тема по-късно и да обясня там какъв е проблема. За  да не оплитам темите и да развалям реда.
Да не е натиснато копченцето на таймера и да е непрекъснато включен. Трябва да показва Auto/Off (виж упътването)

 6 
 -: август 18, 2017, 10:20:53 pm 
Започната от pancho - Последна публикация от Людмил
Здравейте,
Като съвсем начинаещ искам да попитам няколко неща.
Колко трябва да са дълги кълновете за да са готови за консумация (колко сантиметра) ?
Трябва ли да се маха люспата която остава?
Трябва ли да се поливат с вряла вода или само да се измиват под течаща вода?
За пониците - при консумация махат ли се корените им?

Може въпросите ми да Ви се струват и малко глупави, но аз предпочитам като не съм сигурен в нещо да питам.

Поздрави.
Разчитай на интуицията, не на ума. Животното, когато яде билки, гъби и др. не чете по форуми и книги, а ЗНАЕ. Знанието е универсално и във всеки от нас. Просто опитваш и знаеш дали е добре за ядене.
За тези, които имат люспи се измиват под силна струя вода. А може да се накиснат в кофа, те изплуват отгоре.
Няма нужда да се бланшират.
Аз лично не ям корените.

 7 
 -: август 16, 2017, 01:21:40 pm 
Започната от pancho - Последна публикация от pancho
Здравейте,
Като съвсем начинаещ искам да попитам няколко неща.
Колко трябва да са дълги кълновете за да са готови за консумация (колко сантиметра) ?
Трябва ли да се маха люспата която остава?
Трябва ли да се поливат с вряла вода или само да се измиват под течаща вода?
За пониците - при консумация махат ли се корените им?

Може въпросите ми да Ви се струват и малко глупави, но аз предпочитам като не съм сигурен в нещо да питам.

Поздрави.

 8 
 -: август 16, 2017, 11:28:04 am 
Започната от niki - Последна публикация от niki
Здравей!

Благодаря за отговора. Не е. Това си го бях намислил като идея. Да си взема и от него за да видя как става. Не съм покълвал лимец скоро. Експериментирах с други посеви.  :) . За съжаление май ме сполетя авария преди няколко дена.  :-\ . Имам проблема на Антоанета (Работа с микрофермата) - "Помпата впръсква непрекъснато вода". Не знам дали сте го разрешили успешно и каква е била причината? Мисля да драсна в същата тема по-късно и да обясня там какъв е проблема. За  да не оплитам темите и да развалям реда.

 9 
 -: август 15, 2017, 10:12:11 am 
Започната от niki - Последна публикация от Людмил
Здрасти! Лимеца от нашия ли е? Защото го тествах наскоро и покълва почти на 99%
Здравейте!

Сдобих се с микрофермата и лимецът бе първото нещо, което се заех да покълвам. За съжаление без особен успех до сега. Проблемът е, че около 20-30% от семената покълват и след това изглеждат сякаш ще се развиват до големи растения а 70-80% си остават като семена с малки бели точки (кълнове). Едва подаващи се от зърното. След това тавичките се покриват с нещо като слуз и мисля, че загниват. Т.е. мисля, че семената умират просто и започват да се развалят. Смених три вида семена. Купени от три различни места. Микрофермата е настроена е да работи 4 пъти на ден по 15 минути. В 8, 12, 16 и 20 часа. В момента експериментирам с плат поставен под семената с цел да не се мокрят много. Платът поема водата и не позволява да обвива цялото семе. Но май ще постигна същият резултат… Чудя се дали някой може да сподели за по-успешни опити с покълване на лимец? Или някой да има идея какво греша? Водата им е много/малко? Дали за трети път уцелвам некачествени семена или просто това е нещо характерно за тази култура. Опитите ми с покълване на жито са доста успешни. Почти всички семена покълват едновременно и се развиват еднакво и успешно след това. От друга страна кълновете от лимец, които продават по магазините изглеждат добре и равномерно развити. Нещо не е в ред при мен явно...

 10 
 -: август 09, 2017, 02:32:49 pm 
Започната от Людмил - Последна публикация от Людмил
смятам, че тези, които имат успех с това не ползват интернет :-)

Страници: [1] 2 3 ... 10