Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Потребителско име: Парола:
Страници: [1] 2 3 ... 10
 1 
 -: август 18, 2017, 10:22:37 pm 
Започната от niki - Последна публикация от Людмил
Здравей!

Благодаря за отговора. Не е. Това си го бях намислил като идея. Да си взема и от него за да видя как става. Не съм покълвал лимец скоро. Експериментирах с други посеви.  :) . За съжаление май ме сполетя авария преди няколко дена.  :-\ . Имам проблема на Антоанета (Работа с микрофермата) - "Помпата впръсква непрекъснато вода". Не знам дали сте го разрешили успешно и каква е била причината? Мисля да драсна в същата тема по-късно и да обясня там какъв е проблема. За  да не оплитам темите и да развалям реда.
Да не е натиснато копченцето на таймера и да е непрекъснато включен. Трябва да показва Auto/Off (виж упътването)

 2 
 -: август 18, 2017, 10:20:53 pm 
Започната от pancho - Последна публикация от Людмил
Здравейте,
Като съвсем начинаещ искам да попитам няколко неща.
Колко трябва да са дълги кълновете за да са готови за консумация (колко сантиметра) ?
Трябва ли да се маха люспата която остава?
Трябва ли да се поливат с вряла вода или само да се измиват под течаща вода?
За пониците - при консумация махат ли се корените им?

Може въпросите ми да Ви се струват и малко глупави, но аз предпочитам като не съм сигурен в нещо да питам.

Поздрави.
Разчитай на интуицията, не на ума. Животното, когато яде билки, гъби и др. не чете по форуми и книги, а ЗНАЕ. Знанието е универсално и във всеки от нас. Просто опитваш и знаеш дали е добре за ядене.
За тези, които имат люспи се измиват под силна струя вода. А може да се накиснат в кофа, те изплуват отгоре.
Няма нужда да се бланшират.
Аз лично не ям корените.

 3 
 -: август 16, 2017, 01:21:40 pm 
Започната от pancho - Последна публикация от pancho
Здравейте,
Като съвсем начинаещ искам да попитам няколко неща.
Колко трябва да са дълги кълновете за да са готови за консумация (колко сантиметра) ?
Трябва ли да се маха люспата която остава?
Трябва ли да се поливат с вряла вода или само да се измиват под течаща вода?
За пониците - при консумация махат ли се корените им?

Може въпросите ми да Ви се струват и малко глупави, но аз предпочитам като не съм сигурен в нещо да питам.

Поздрави.

 4 
 -: август 16, 2017, 11:28:04 am 
Започната от niki - Последна публикация от niki
Здравей!

Благодаря за отговора. Не е. Това си го бях намислил като идея. Да си взема и от него за да видя как става. Не съм покълвал лимец скоро. Експериментирах с други посеви.  :) . За съжаление май ме сполетя авария преди няколко дена.  :-\ . Имам проблема на Антоанета (Работа с микрофермата) - "Помпата впръсква непрекъснато вода". Не знам дали сте го разрешили успешно и каква е била причината? Мисля да драсна в същата тема по-късно и да обясня там какъв е проблема. За  да не оплитам темите и да развалям реда.

 5 
 -: август 15, 2017, 10:12:11 am 
Започната от niki - Последна публикация от Людмил
Здрасти! Лимеца от нашия ли е? Защото го тествах наскоро и покълва почти на 99%
Здравейте!

Сдобих се с микрофермата и лимецът бе първото нещо, което се заех да покълвам. За съжаление без особен успех до сега. Проблемът е, че около 20-30% от семената покълват и след това изглеждат сякаш ще се развиват до големи растения а 70-80% си остават като семена с малки бели точки (кълнове). Едва подаващи се от зърното. След това тавичките се покриват с нещо като слуз и мисля, че загниват. Т.е. мисля, че семената умират просто и започват да се развалят. Смених три вида семена. Купени от три различни места. Микрофермата е настроена е да работи 4 пъти на ден по 15 минути. В 8, 12, 16 и 20 часа. В момента експериментирам с плат поставен под семената с цел да не се мокрят много. Платът поема водата и не позволява да обвива цялото семе. Но май ще постигна същият резултат… Чудя се дали някой може да сподели за по-успешни опити с покълване на лимец? Или някой да има идея какво греша? Водата им е много/малко? Дали за трети път уцелвам некачествени семена или просто това е нещо характерно за тази култура. Опитите ми с покълване на жито са доста успешни. Почти всички семена покълват едновременно и се развиват еднакво и успешно след това. От друга страна кълновете от лимец, които продават по магазините изглеждат добре и равномерно развити. Нещо не е в ред при мен явно...

 6 
 -: август 09, 2017, 02:32:49 pm 
Започната от Людмил - Последна публикация от Людмил
смятам, че тези, които имат успех с това не ползват интернет :-)

 7 
 -: август 09, 2017, 02:27:53 pm 
Започната от Людмил - Последна публикация от Людмил
Здравейте,

напълно съм съгласен с написаното, това което сте споделили и много други неща трябва да станат наше ежедневие и начин на живот.

За съжаление наблюдавайки процесите около нас все по често нещо около нас се бетонира и малкото градинки и натурална почва стават лукс да се видят.

Няма как да искаме здраве, когато не се замислим как живеем, ние сме свикнали болен съм доктори помогни, а не търсим причината за нашите болести.

Ние се превърнахме в болно материално общество  за съжаление.
При все това България е едно от малкото места по света, където дори клошар може да си купи дом и да заживее в рая. Наистина в рая! На места като това, където се продават къщи за 800-1000 лв. И може да бъде здрав, да живее така, както дори богатите в градовете не могат. ИЗБОР ИМА!

 8 
 -: август 06, 2017, 08:40:49 pm 
Започната от Людмил - Последна публикация от joro80
Здравейте,

аз вярвам във визуализацията и възможността да изграждаме различни неща, но някои все пак пробвал ли е и има ли някакъв резултат?

 9 
 -: август 06, 2017, 08:36:21 pm 
Започната от Людмил - Последна публикация от joro80
Здравейте,

случайно попадам на тази статия, когато пишете за Озона имах друга представа има такава енергийна практика с цел лечение.

Но можете ли да споделите повече опит най-вече с хранителните продукти?

 10 
 -: август 06, 2017, 08:32:06 pm 
Започната от Людмил - Последна публикация от joro80
Здравейте,

напълно съм съгласен с написаното, това което сте споделили и много други неща трябва да станат наше ежедневие и начин на живот.

За съжаление наблюдавайки процесите около нас все по често нещо около нас се бетонира и малкото градинки и натурална почва стават лукс да се видят.

Няма как да искаме здраве, когато не се замислим как живеем, ние сме свикнали болен съм доктори помогни, а не търсим причината за нашите болести.

Ние се превърнахме в болно материално общество  за съжаление.

Страници: [1] 2 3 ... 10