Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Потребителско име: Парола:

Автор Тема: Замразяване на кълнове  (Прочетена 1439 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

krik

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Замразяване на кълнове
« -: декември 13, 2013, 09:26:36 pm »

Здравейте съмишленици и съфорумници,

Понякога замразявам някои зеленчуци и така ги съхранявам известно време. Хрумна ми, че мога да замразявам и кълнове. Разбира се, най-здравословно е те да се консумират веднага. Но все пак някой от Вас замразявал ли е кълнове?
Аз мисля, че е добър вариант да имаш готови наличности, които можеш веднага да извадиш от камерата, вместо да ги чакаш няколко дена. Например след пътуване или почивка.
Какво мислите по въпроса ? :-)
Активен

grafs

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 3
    • Профил
Re: Замразяване на кълнове
« Отговор #1 -: март 23, 2015, 04:25:55 pm »

Студът унищожава ензимите; замразяването на храни е удобство, но ги лишава от
ценните им ензими
Активен

Светлана

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 7
    • Профил
Re: Замразяване на кълнове
« Отговор #2 -: март 08, 2016, 08:28:19 am »

Здравейте,
А как стои въпросът със съхранението на кълновете и пониците, които не сме успели да изядем веднага? Разбрах, че може да се съхраняват в хладилник, но има ли някакви правила - в какви съдове, с капак ли да са затворени, на кой рафт в хладилника, за какъв период и пр.?
Имам нужда от тази информация, за да мога да си нагодя необходимите ни количества.
Активен

Людмил

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 616
    • Профил
    • Микроферма
Re: Замразяване на кълнове
« Отговор #3 -: март 08, 2016, 02:56:32 pm »

Здравейте,
А как стои въпросът със съхранението на кълновете и пониците, които не сме успели да изядем веднага? Разбрах, че може да се съхраняват в хладилник, но има ли някакви правила - в какви съдове, с капак ли да са затворени, на кой рафт в хладилника, за какъв период и пр.?
Имам нужда от тази информация, за да мога да си нагодя необходимите ни количества.
В купа, покрита с найлон. Да няма вода в купата. И това цялото в хладилника.
Активен